Baby dekentje #?

Ondertussen weet ik niet zeker meer hoeveel babydekentjes ik al gemaakt heb. Ik gok dat het er ondertussen toch al een stuk of vijf zes zijn. Deze keer waren het dekentjes op bestelling.

babydeken-1

Dat is toch nog altijd heel bijzonder voor mij, zo op bestelling naaien. Ik zou het echt wel meer willen doen, maar hoe pak je zo iets aan? Als naaister is het niet zo gemakkelijk om er iets aan over te houden. Je moet om te beginnen altijd de stof doorrekenen en de meeste mensen verschieten van de prijs hiervan. Bij een babydekentje gaat het nog redelijk snel, maar als je echt een kledingstuk maakt en de pasbeurten, het tekenen van het patroon, het knippen van de stof en zo veel meer ook begint door te rekenen snappen mensen de prijs echt niet zo goed. Bij babydekentjes valt het gelukkig mee en de vriendin die dit bestelde kon haar vinden in mijn prijs.

Omdat ik nog wat stof over had en nog altijd heel veel kersenpitten heb slingeren maakte ik dan ook maar een kersenpitkussentje in elke stof. Kersverse mama’s kunnen dit altijd wel gebruiken voor de krampjes van de kleine of voor henzelf.

kersenpitkussen1

De beschrijving om het zelf te maken kunnen jullie nog altijd gratis hier vinden. Omdat ik de afmetingen zelf niet uit mijn hoofd ken blader ik zelf ook altijd eens op mijn blog. šŸ™‚ Het heeft toch voordelen he, zo bloggen.

Zijn er van jullie mensen die op bestelling naaien? Hoe pakken jullie dit aan?

Bewaren

Een gedachte over “Baby dekentje #?

  1. Khadetjes schreef:

    Oh… dat nijlpaardenstofje! Prachtig!
    —zelf naai ik niet op bestelling. Nooit. En daar maak ik geen uitzonderingen in :). Ik naai vooral om mijn hoofd leeg te maken en met ‘moetjes’ lukt dat niet. Het kost me trouwens alle tijd die ik heb om onze kasten te vullen, aangevuld met links en rechts wat cadeautjes—

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.