Help! Wasbaar luieren?

Eigenlijk schaam ik me er een beetje voor. Ik ben al sinds Elisa haar geboorte, of eigenlijk al ervoor, aan het twijfelen over wasbaar luieren. Hoewel niet helemaal, tot een paar maanden voor haar geboorte was ik er zeker van dat ik dit zou doen. Goed voor het milieu en de portemonnee. Maar die laatste maanden ging ik me er in verdiepen en durfde ik de sprong niet wagen.

Misschien zou ik het luiheid kunnen noemen. Ik las al die verhalen op de facebookgroepjes van de wasbare luierbrigade over lekkende luiers, uitslag op de billetjes, zoektochten naar de juiste boosters… En ik raakte helemaal de weg kwijt, zo een zoektocht daar had ik geen zin in. Daarbovenop kwam nog dat ik er toch mee inzat dat Elisa misschien een te dik pamperkontje zou krijgen en dat voor de kleding wat lastig zou zijn en misschien zelfs minder schattig.

Ondertussen ben ik er al van overtuigd dat Elisa nooit minder schattig kan zijn. Haar schattigheid is niet te evenaren groot, zoals waarschijnlijk elke mama wel denkt van haar kind. Ergens onderweg kwam ik wel op een rommelmarkt wasbare zwemluiers tegen (totsbots voor de geïnteresseerden). Dat leek mij wel nog eens goed om uit te proberen. Ze waren bijna ongebruikt en leken me zeer praktisch.

Het duurde een tijdje voordat we gingen zwemmen met haar en de eerste keer durfde ik de wasbare luiers die ik mee had niet gebruiken. De dame achter de kassa waarschuwde me zeer uitdrukkelijk voor een stof in het water dat zou verkleuren als er urine in komt. (Was dat geen fabeltje?) Het zou niet de eerste keer zijn dat ze het badje op kosten van de ouders had moeten laten legen waarschuwde ze me. Dus ik kocht braaf een zwemluiertje aan de balie.

Vandaag echter besloot ik stoer de zwemluier te gebruiken die ik toen kocht. Met een beetje proppen past ze er nog net in. Ik moet eerlijk zijn: ik ben fan! Geen te dik pamperkontje, het deed zijn werk (denk ik dan toch) en ik kan het gewoon nog eens gebruiken. Ondertussen ben ik al even gaan speuren op het internet en ik ga de volgende maat van zwemluiers kopen. Twee voor de zekerheid. Als we op vakantie gaan lijkt me dat toch het handigste.

Het heeft me ook weer aan het denken gezet om ook gewoon zo wasbaar te luieren. Daarnet zat ik weer op het internet vol goede moed, maar .. helaas .. ik ben weer in paniek. Wat als ik zakken geld steek in de verkeerde luier en ze na een uur al doorlekt of ze direct rode billetjes heeft?


2 gedachten over “Help! Wasbaar luieren?

 1. Evelien schreef:

  Denkt die madam aan de kassa dat een wegwerpluier wél de pipi tegenhoudt in het zwembad??? Are. You. Kidding. Me??? :-p
  ‘t zou maar erg zijn dat ze het zwembad zouden moeten leeghalen omwille van pipi! ‘t zou strafbaar moeten zijn, zo liegen! Amai nog niet…

 2. Anna schreef:

  Ga ervoor! Ik gebruik wasbare luiers voor mijn eerste dochtertje en ben van plan om ze voor alle toekomstige babies te gebruiken.
  Het is wel even wennen en je moet het echt voor over hebben. Maar het is echt de moeite waard!
  Ik vind mijn dochtertje zelfs schattiger met haar grote luierkontje 😍
  Als je schrik hebt voor de investering kan je altijd 1 of 2 luiers gebruiken om te testen. Of aan iemand vragen die ervaring heeft met wasbare luiers.
  Het is een enorme besparing en daarbovenop ook goed voor het milieu! Gewoon doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.