Mama’s eerste stapjes – Esther Kaper

Ongeveer een jaar voordat ik zwanger werd kwam ik dit boek tegen in de boekenwinkel ‘het goede boek‘. Onder het mom: kijken kan geen kwaad, bladerde ik het boek even kort door. Direct wist ik dat als ik zwanger zou worden, ik dit boek wil hebben. Ondertussen kreeg ik het boek voor mijn verjaardag en heb ik het in een sneltempo uitgelezen.

Ik vond het een zeer goed boek. Als je op zoek bent naar een boek die stap voor stap vertelt wat er in de zwangerschap en na de zwangerschap lichamelijk gebeurd dan is dit niet het boek dat je zoekt. Het is vooral een boek met getuigenissen van Esther Kaper zelf en van heel veel andere vrouwen. Ze spreken over de relatie met je man, met je kind en met God in het eerste jaar.

Het is een heel eerlijk boek over hoe je leven kan en zal veranderen en hoe anderen dit ervaren hebben. Er staan hier en daar wat tips in maar dat was niet waarom ik het een goed boek vond. De herkenning van situaties sprak mij vooral aan. Als je zwanger bent wil je graag praten over hoe je dat ervaart maar ook wil je verhalen horen van anderen, en dat krijg je hier. Regelmatig zat ik in tranen te lezen, vooral bij de verhalen over hoe ze de eerste keer hun kindje vast hadden. Maar dat kan ook wat hormoongerelateerd zijn nu dat mijn zwangerschap op z’n einde loopt.

Dit boek zou ik je als zwangere vrouw of pas bevallen vrouw zeker aanraden. Niet om er kei veel uit te leren en nog meer om de oren geslagen te worden met tips, maar vooral om even eerlijke korte anekdotes van andere te horen die je laten weten dat je er niet alleen voor staat.


4/5
Mama’s eerste stapjes – Esther Kaper
9.95 euro – koop het boek hier

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.