Stress voor de babyuitzet

Onlangs kreeg ik vanuit verschillende hoeken de vraag: wat heb je nog allemaal nodig voor de baby. Waarschijnlijk waren dat zéér subtiele vragen naar: ‘wat kan ik kopen als cadeau’. Mijn oma was iets meer rechtuit en stelde die vraag gewoon direct. Of het nu subtiel of direct gevraagd wordt, dat maakt me allemaal niet uit. Maar het deed me stilstaan bij het feit dat ik mijn stress kwijt ben.

Op week 36 van de zwangerschap vertelde ik nog dat ik de hele tijd stress had dat ik niets in huis had. Als ik dan probeerde te bedenken wat, kon ik zelden iets concreet opnoemen. Ondertussen ben ik 39 weken als ik dit schrijf en heb ik nog wel wat dingen bijgekocht. Ik merk dat ik een groot deel van de stress kwijt ben en dat komt niet alleen omdat ik nog wat dingen gekocht heb. Als ik bedenk wat ik nog zou willen kopen, sta ik namelijk veel vaker stil bij het feit dat zo een meisje eigenlijk echt niet veel meer nodig heeft dan liefde, warmte, een propere plek om te slapen en een borst. Heb ik dan toch iets niet in huis dan kan ik het later wel nog halen. – lees mr. cp er om sturen of online bestellen –

Een aantal dingetjes die ik wel nog zou willen kopen als ik merk dat het nodig is staan gepind op het geheime bord voor ons meisje. Maar enkele wil ik wel even met jullie delen:

Luiertas:

Ik hoor jullie al denken: een luiertas, dat koop je toch direct? Dat is toch één van de eerste dingen? Nu in de winkels vond ik de luiertassen er allemaal zo lomp en meestal ook redelijk lelijk uitzien. Het leek mij even handig om een shopper te kopen en daar gewoon alles in te kwakken. En ja, een luiertas heeft zo van die handige zakjes, maar hoe meer ruimte: hoe meer rommel toch? Dus ik besloot om gewoon mijn bestaande tas te gebruiken in het begin en te zien of deze aanpak ook werkt. Ondertussen heb ik wel al gezien dat een luiertas voordelen kan hebben én ik ontdekte er zelfs eentje die ik mooi vind. Dus misschien koop ik deze wel nog eens.

Kersenpitkussen:

Een kersenpitkussen is nu niet zo een bijzondere aankoop en daar zouden niet veel mensen over twijfelen. Voor mezelf heb ik ook een gewoon kussentje zonder veel toeters en bellen. Ook heb ik een hele grote doos met kersenpitten waardoor ik met gemak in een klein half uurtje een kussentje in elkaar kan steken. Maar: ik heb me laten wijsmaken dat deze kussentjes door de vorm beter zouden zijn om het gewicht en de warmte gelijk te verdelen. Als iemand er ervaring mee heeft, laat het zeker weten!

Update: ondertussen heb ik deze gekocht en ben ik er super content van. Bijna elke keer dat ze komt drinken leg ik dit al op haar buikje tegen de krampjes.

Slaapzak:

Nog voor de warmte twijfel ik ook enorm om de slaapzak van Puckababy te kopen. Dekentjes heb ik genoeg, maar ik blijf toch altijd twijfelen of onze meid het wel warm genoeg gaat hebben. Ze zal misschien in de winter wat extra nodig hebben. Deze slaapzakjes van Puckababy zijn ook de enige die ik tot nu toe gevonden heb die ook voor newborn zijn.

Zijn er aankopen die jij nog echt zou aanraden of heb ik hier iets opgesomd dat je meer dan afraad? Laat het me zeker weten in de reacties, zo helpen we elkaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.