Een stap te ver – Tina Seskis

Een stap te ver

Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles, om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen?

En stop! Als je dit boek wil lezen, lees dan enkel dit stuk van de achterflap. Wat er daarna geschreven staat zorgt dat je het hele boek op iets zit te wachten dat echt pas tegen het einde gebeurd.

Mijn mening:

Na het zoveelste slechte boek heb mijzelf voorgenomen om enkel nog de boeken die ik goed vind hier op de website te plaatsen, die slechte boeken gaven me namelijk niet echt energie om ze te gaan samenvatten. Als een boek slecht is wil je het zo snel mogelijk weer vergeten. De reden dat je dit boek hier dus ziet, is dat ik het een goed boek vond. Het verhaal van Emily ontvouwt zich traag maar zeker. Ondertussen ontvouwen de verhalen van haar tweelingzus, haar man en haar beste vriendin zich ook. De tijdslijn loopt hiervan niet altijd gelijk waardoor je soms even moet doordenken maar op een goede manier.

Emily als personage vond ik wel wat moeilijk te doorgronden. Omdat je zolang niet weet wat het eigenlijke probleem nu is, weet je niet zeker of je nu met haar moet meeleven omdat ze haar leven heeft achtergelaten, of dat je haar eigenlijk een beetje moet verachten. Zo ontstond voor mij een tweestrijd over de hoofdpersonage. De andere personages rond haar: haar vriendin, man, zus, moeder en vader, werden zeer goed uitgewerkt. Je kreeg het gevoel hen te leren kennen: voor sommige kreeg ik sympathie en andere personages zou ik zo graag eens door elkaar schudden!

Het boek leest ook zeer vlot. Het zijn korte hoofdstukjes, en de spanning wordt goed opgebouwd. Wel vind ik het mysterie rond Emily haar vertrek iets te lang aanhouden. Voor mij mocht dat iets sneller duidelijk worden. De onthulling is wel zeer verrassend en zeer subtiel. Je moet echt even een aantal zinnen terug gaan lezen om te kijken of je het nu wel goed gezien hebt.

Wat ik wel jammer vond is dat na de onthulling alles nogal rap rap werd afgehandeld. Er volgt namelijk nog een mooie plottwist, maar deze volgt zo snel op de vorige dat het haastig aanvoelt. Dat is ook een beetje de reden dat ik vond dat het mysterie rond Emily haar vertrek eerder in het boek al duidelijk mocht worden.

Als je een to-read-lijst hebt, raad ik je zeker aan om dit er op te zetten en het boek eens uit de bib te ontlenen. Zorg dan wel dat je niet de volledige achterflap leest, zo blijft je nieuwsgierigheid nog wat meer geprikkeld.


Mijn beoordeling: 3/5
Een stap te ver – Tina Seskis

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Een stap te ver – Tina Seskis

  1. Sarah VA schreef:

    Ik heb laatst twisted minds van Hilary Norman in één ruk uitgelezen. Kwas thans niet zo enthousiast een nieuw boek te beginnen na een ander goed boek maar phew! Steekspel in het Nederlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.