Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2 – J.K. Rowling

* deze post bevat geen spoilers*

Morgen verschijnt Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2. Ik las alvast de Engelse versie en laat hier weten of het een aanrader is of juist niet. Moet je naar de boekenwinkel rennen, of juist in de bank blijven zitten om deel 1 tot 7 nog eens te lezen en het daar lekker bij laten, om zo de herinneringen van deze boeken te koesteren? Je leest het hier. – ik heb het gevoel dat er nog een onheilspellende dum dum dum achter hoort -.

Harry Potter en het vervloekte kind.jpg

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Mijn mening:

Het eerste wat je moet weten voor je aan het boek begint, is dat het eigenlijk een toneeltekst is. En hoewel ik vond dat je dat na een tijdje niet meer zag, kan ik begrijpen dat dit voor sommige mensen moeilijker te lezen is. Voor mij was het iets waar ik na een tijd niet meer echt naar keek. Je gaat al heel snel over naar het lezen van het echte verhaal in plaats van bijvoorbeeld telkens stil te staan bij de naam van wie het zegt. Het went echt.

Het verhaal zelf zorgde voor tweestrijd bij mij. Langs de ene kant vond ik het fijn om een vervolg te lezen en gaf het enige ‘closure’ op de vorige boeken. Je las hoe het met bepaalde personages ging tegenwoordig en liep een tijdje mee in ‘het leven na boek 7’. En dat is gewoon een leuk gevoel. Vergelijk het maar met een mega romantische film na de happy ever after. Ik ben zo iemand die dan ook graag die ever after even inkijk om even mee te genieten. Dus op die manier vond ik het wel leuk.

Langs de andere kant, vond ik dat het verhaal een klein beetje te veel ‘verder de dweil uitwringen als er toch al geen druppel meer uitkomt‘, is. Het ging een beetje op en neer van leuk naar minder leuk, naar terug leuk. Op een bepaald moment heb ik zelf even naar de laatste pagina gekeken om te zien of alles wel leuk en aardig eindigt. – iets dat ik toch zo min mogelijk probeer te doen –

Is het dus een aanrader: ik vind het wel een meerwaarde om gelezen te hebben. Het kan niet tippen aan de andere Harry Potter boeken, maar als je ze niet leest, mis je toch wel iets. Dus ga ze gerust halen, lees ze in de zetel met een warme chocomelk en onder een dekentje. Maar verwacht niet dat ze de echt Harry Potter – standaard halen.


Mijn beoordeling: 3/5

Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2 – J.K. Rowling

19,9 euro – koop het boek hier

Een gedachte over “Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2 – J.K. Rowling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.