Het korte tweede leven van bree tanner – Stephenie Meyer

Wat een lange titel voor zo een kort, dun boekje! Voor wie de Twilight Saga niet gelezen heeft of vergeten is wie Bree Tanner is. Even deze korte update:  iedereen die dit boek leest, weet al dat ze op het einde gaat sterven. Wou je het boek lezen in de hoop dat het goed eindigt? Die hoop wordt al snel de grond in geboord door het voorwoord van Stephenie. Hierdoor had ik al jaar en dag besloten dat ik dit boek nooit zou lezen. Hoe deze dan toch in mijn boekenkast beland is, vraag je?

Had ik al eens verteld dat ik vaak ga shoppen? (kwestie van niet in herhaling te vallen :s) Haha, maareuh.. alle gekheid op een stokje, ik was dus aan het winkelen met mijn lieve nicht in Mechelen. Het is altijd fijn om eens in een andere stad te kunnen rondlopen, nieuwe winkels ontdekken en dingen kopen omdat je ze toch nooit meer tegen gaat komen.. En daar kwam ik dan in de boekenvoordeel. De “boekenvoordeel” is een hele fijne winkel waar je goedkoop boeken en films kan vinden. Zeker de moeite om eens binnen te gaan. Hier lag dan ineens ‘het korte tweede leven van bree tanner’ voor maar 3 euro. Dat voor een boek dat nu nog verkocht wordt aan 8,64 euro! Dit alleen maakt het al moeilijk om het te laten liggen.

Daarbovenop kwam dat ik niet lang erna naar Rome zou gaan. Mijn vriend speelt (fantastisch) piano, play station en leert wat dingen bij achter de computer (echt waar, die zoekt wetenschappelijke dingen op enzo!). We doen natuurlijk veel dingen samen hoor, maar dit zijn ongeveer de hobby’s die hij alleen uitvoert. Die geven mij dan weer de gelegenheid om ondertussen blogs te schrijven, te knutstelen, te lezen enz.. Dat maakt ook dat hij op reis niet zal lezen in de stille momenten. We zullen eerder samen rummikub e.d. spelen. Ik vind het natuurlijk enorm leuk om samen dingen te doen, maar voor een echte boekenfan is een reiskoffer niet compleet zonder een boek erin. Door de weinige leestijd die ik dus zou krijgen is de dikte ( lees dunte) van dit boek dus ideaal! Het boek heb ik uit kunnen lezen (vooral op het vliegtuig) en de reis was echt heerlijk!

Terug naar het boek zelf. Je merkt waarschijnlijk dat ik nog niet veel over de inhoud gezegd heb. Het is moeilijk om wat te zeggen zonder al te veel te verklappen. Maar ik doe mijn best. Bree Tanner heb je kort al even in het tweede boek van de Twilight Saga leren kennen. Zij is het meisje dat zichzelf bij het gevecht overgegeven heeft. Door de Cullen- familie wordt dat geaccepteerd maar de Volturi besluiten haar toch te vermoorden. In dit boek leer je Bree kennen, je leert waarom ze zoveel zelfbeheersing heeft als ‘jonge’ vampier. Wat het boek ook bijzonder maakt is dat je hier begint mee te leven met de ‘slechte’ vampieren. De vampieren die wel mensen vermoorden en dat niet erg vinden.

Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die de saga gelezen heeft. Als je dat nog niet gedaan hebt, raad ik je die boeken sowieso aan. Maar dan raad ik ook aan dat je nog niet aan dit boek begint alvorens je de saga uit hebt. Of toch zeker het tweede boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.