Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Samenvatting:

Cat Brenner heeft er genoeg van een ‘noboddy’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Dementer is een helse verschrikking. Het leven is niet zoals ze verwacht had. Cat probeert er het beste van te maken, maar dan moet ze haar leven noodgedwongen over een andere boeg gooien.

Mijn mening:

Zoals jullie al weten ben ik een enorme fan van de ‘shopaholic’ reeks, ook de andere boeken die Sophie Kinsella onder deze naam heeft geschreven heb ik allemaal staan. Natuurlijk kon haar nieuwste boek dus niet ontbreken.

Eigenlijk had ik er niet al te hoge verwachtingen van. Momenteel ben ik namelijk een beetje uit de chicklit- stemming en lees ik meer thrillers en young adult. Bovendien had ik zo het idee dat ik wel alle chicklit- verhalen een beetje ken: ‘er is een probleem, er is een man, er is vlak voor het einde een situatie waarin het allemaal uit de hand loopt en helemaal op het einde raakt dit spectaculair opgelost’. Bovendien is de man dan nog eens onderweg aan de haak geslagen. Hoewel dit boek een klein beetje deze cliché’s volgt, vond ik het toch een verfrissend boek.

Het hoofdpersonage, Cat, is iemand waar ik mij wel kon in inleven. Geen al te onbezonnen figuur die uren doordraaft over haar eigen ongeluk dus. Ze probeert het beste te maken van de situatie en is een doorzetter. Andere personages lijken zeer voorspelbaar maar dat blijken ze toch niet te zijn. Dit boek is dus zeker een aanrader, zelfs als je geen fan bent van chicklit.

Nog een laatste belangrijke tip: lees niet de volledige achterflap. Er wordt daar te veel prijs gegeven.


Mijn beoordeling: 4/5
Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.