Shopaholic naar de sterren, grijpt in – Sophie Kinsella

Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met een andere blog ‘boekverslaafd’. Heel bewust zet ik hier geen link ernaartoe: Hij begon echt lekker te lopen, met redelijk wat lezers en een gevarieerd aanbod aan boekreviews ging alles ging zeer goed, maar ik vond het jammer dat ik het opsplitste in een aparte blog. Zoals ik hier al zei, heb ik besloten om ook de avonturen die ik via boeken beleef op deze blog met jullie te delen. Je kan hier allerlei soorten boeken verwachten: thriller, romantiek, young adult, humor, waar gebeurd,.. Maar vandaag begin ik met een echte, échte chicklit!

Deze twee boeken gaan over Becky en zijn een vervolg op de al zeer bekende shopaholic serie eerder door haar geschreven. Becky verhuist samen met haar man Luke en haar dochter Minnie naar Hollywood. Ze wil het daar maken als styliste van de sterren. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywoodgala en daar gaat alles mis. In het tweede boek gaat ze met haar familie verder naar Las Vegas in een camper. Samen gaan ze op zoek naar haar vader.

Deze boeken las ik vooral vanuit een soort nostalgie. Vroeger las ik de echte chicklits enorm graag en enorm veel. Ondertussen ben ik ze echter een beetje ontgroeid. Ik kan er nog wel van genieten hoor, vooral aan het zwembad in de zon, maar het moet echt met mate zijn.

Sophie Kinsella is op vlak van chicklits al jaren lang mijn favoriet. Eén van haar grappigste boeken vind ik ‘wat spook jij uit’ een echte aanrader. Ook haar serie van Shopaholic heb ik altijd met plezier gelezen. Toch viel het eerste boek mij wat tegen. Het duurde volgens mij redelijk lang voor het verhaal echt in gang schoot. Er zijn een aantal zaken die Becky doet, egoïstische zaken, waar ik mij ook echt niet mee kon identificeren. Je wil haar soms wel eens door elkaar rammelen zeg maar. Toen het verhaal toch op gang kwam zorgde het ervoor dat ik niet meer kon wachten om het volgende boek te lezen.

Het volgende boek ‘Shopaholic grijpt in’ was volgens mij stukken beter. Ik heb zelfs een aantal keren luidop gelachen. Iets dat ik niet vaak doe bij het lezen. Tegen 2/3 van het boek vond ik er wel een klein dipje inzitten. Een aantal dingen waren opgehelderd en alles liep volgens mij een beetje vast. Het einde maakte dan echter wel weer wat goed.

Hoewel deze boeken volgens mij niet het normale niveau halen van Sophie Kinsella, heb ik er toch van genoten en waren ze in een mum van tijd uitgelezen. Ik zou ze dus nog zeker aanraden.


Mijn beoordeling: 3/5

Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella

12,5 euro – koop het boek hier

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

19,99 euro – koop het boek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.