TV4: Het grote komen eten boek

Wie vind ‘komen eten’ nu niet leuk? Het lijkt allemaal zo eenvoudig en gezellig. Een tijdje geleden besloten mijn vriend en ik om ook eens lekker te koken. Zijn ouders hadden net ‘het grote komen eten boek’ gekocht. We dachten een leuk avondje te hebben met eens een receptje te proberen.

Jammer genoeg vielen er maar liefst 3 dingen tegen:

           1. Er waren maar een stuk of 10 bruikbare recepten bij:
We begonnen natuurlijk met het kiezen van een recept. Buiten de 10 recepten die mij aanstonden waren de andere stuk voor stuk: te duur, te moeilijk, te tijdsbelastend. Te duur omdat  het gaat over recepten met de meest speciale ingrediënten. Als je een top chef bent, is het wel nuttig hoor. (aheum) Te moeilijk: de zaken die je makkelijk kan klaarmaken moet per sé op een extra speciale manier gemaakt worden. Te tijdsbalastend: niet alleen het bereiden heeft tijd nodig, maar voor deze recepten moet je dubbel zoveel tijd uitrekken voor het voorbereiden. Het winkelen dus eigenlijk. Omdat het met zo’n speciale ingrediënten is, zou je zeker 10 verschillende delicatessezaken moeten bezoeken. En dit is als je op voorhand al weet in welke winkel je het vind. Anders moet je er 30 doen, om eerst nog te zoeken waar alles verkocht word.

           2. De verhoudingen kloppen helemaal niet:

Eigenlijk hadden we het al kunnen weten toen we in de winkel 4 kilo spinazie gingen kopen. En al zeker wanneer we 2u bezig waren om deze nog eens te kuisen. Het plan was om een ravioli te maken met spinazievulling. Wij deden dus gewoon braaf wat er in het boek stond. Na zoveel moeite viel het dus wel enorm tegen dat je voor de hoeveelheid deeg die er beschreven werd, genoeg had aan 1/8e van de hoeveelheid. Ik ben er zeker van dat zelfs een halve kilo spinazie nog veel zou zijn. Bij deze aten we spinazie naast de ravioli.


          3. Te tijdsbelastend:

Mijn vriend zit hier naast mij terwijl ik dit schrijf en wanneer ik hem vraag wat er nog tegenviel, zegt hij: te lang. Ik weet dat ik dit al kort aangehaald heb maar we zijn het er enorm over eens dat dat nog extra benadrukt mag worden :). We zijn er de hele middag aan bezig geweest. Van 1 tot 7. Met twee personen hé. Dat kan wel eens een keertje als je echt speciaal gaat koken voor heel veel mensen. Maar voor een simpele ravioli, voor 5 personen…………..

Enkele recepten zijn wel de moeite. Zo kan ik de kattentongen wel aanbevelen. Het recept met mijn persoonlijke tips kan je op deze link terugvinden. Als ik de andere 9 eens maak en ze vallen mee, laat ik het nog weten.

Hebben jullie ook zo’n ervaringen of een andere mening? Laat maar weten!
Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.