Vertel me – Lisa Jackson

vertel-me-lisa-jackson

De meest gehate vrouw van Savannah wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze werd veroordeeld voor de moord op haar oudste dochter en mishandeling van haar twee andere kinderen. Haar motief: de kinderen uit de weg ruimen zodat zij bij haar minnaar kon zijn. Journaliste Nikki Gillette is vastbesloten het verhaal te halen bij deze gevaarlijke vrouw. Niet alleen ruikt ze een interessant verhaal, maar Nikki is ook persoonlijk betrokken. De vermoorde dochter, Amity, was haar beste vriendin. Nikki is vastbesloten om de onderste steen boven te halen. Dan vindt er weer een moord plaats. In welk wespennest is Nikki beland?


Mijn mening:

Nikki, de hoofdpersonage is een journaliste en ze schrijft boeken. Ze is op zoek naar een nieuw verhaal om te schrijven. Haar vorig verhaal ging over de grafschender die haar ook zou ontvoerd hebben en nu dringt haar agente er op aan om weer een verhaal te vinden waar ze een persoonlijke band mee heeft. Liefst zonder haar deze keer te laten ontvoeren. Zeer ‘toevallig’ komt er net iemand vrij uit de gevangenis die haar vroegere vriendin zou vermoord hebben. En nog ‘toevalliger’ zit haar vriend (een agent) ook op deze zaak.

Je hebt het al door, ik vond het allemaal net iets ‘te’ toevallig. Bovendien spreekt Nikki als hoofdpersonage mij ook niet aan. Ze zet haar verloofde steeds onder druk om dingen over het onderzoek te delen. Ze blijft aandringen en die arme man blijft maar geduldig. Dat hij geduldig blijft is komt onrealistisch over. Ook op andere mensen voert ze graag druk uit. Bij een interview bouwt ze nooit de vragen geduldig op, neen, ze voert al bij de eerste vragen zoveel druk uit dat het logisch is dat iedereen dicht klapt. Een journaliste zou beter moeten weten.

Het verhaal bestaat in totaal uit 352 pagina’s. Ik denk dat het vanaf pagina 330 pas begint op te schieten. De rest is zeer langdradig. Er gebeurt zeer weinig en het staat bol van de cirkelredeneringen. De allerlaatste twee pagina’s zijn verrassend en maken het wel een goed geschreven einde. Maar om daar een volledig boek voor te lezen? Neen bedankt!


1/5
Vertel me – Lisa Jackson
19.95 euro – Koop het boek hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.