1 jaar

Mijn lieve neefje is ondertussen al 1 jaar geworden. Dan denk ik: wat?? 1 jaar?? word ik echt steeds ouder? 🙁  Natuurlijk horen daar zelfgemaakte cadeautjes bij. Tijdens een leuk feestje kon ik alles af geven, en zo kwam ik al aan enkele leuke foto’s.

Het eerste cadeautje was een hemdje. Het is voorlopig nog iets te groot (wat wel beter is dan te klein) maar ik trok al enkele foto’s. De foto van de achterkant bleek achteraf onscherp. Dus als hij gegroeid is, deel ik nog een aan- foto.

Het patroon kwam van de droomfabriek. Door hier te klikken kom je rechtstreeks bij het patroontje uit (het is gratis). Bij de uitleg staat er van alles over kleuren, daar moet je je niets van aantrekken.

Het stofje is een satijn katoentje met uiltjes op, ik haalde het in ‘Stoffen Artevelde’

Het tweede cadeau was een badcape. Als geboortecadeau zat dit ook in het pakket. Dat kan je hier herbekijken. Toen heb ik echter de biais er aan genaaid met een biaisvoetje. Dat lukte echt niet goed. Sinds dien doe ik het steeds handmatig. Doordat ik het toen daarmee gedaan had, is het snel kapot gegaan. Enkele wasbeurten en het was al helemaal gerafeld.

Nu deed ik het beter. Ik heb zelfs de biais zelf gemaakt! Daar kruipt redelijk wat stof in, maar het is nog redelijk gemakkelijk om te doen. Je moet er enkel wat geduld voor hebben.

Hoe je zo’n badcape maakt, zal ik in een toekomstige post vertellen. Ondertussen de foto’s. Jake was in een feeststemming. Hij was niet gemakkelijk stil te krijgen. Maar de bomma heeft geholpen en we hebben dus enkele foto’s kunnen maken.

Tot volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.