Babyboom

Oke, een echte babyboom is het niet maar mijn zeer goede vriendin heeft wel een baby gekregen! Joepie!  We zijn al jaren bevriend, samen hebben we heel wat gekke dingen gedaan. Van dansen in een rondje als indianen, tot op kamp in het water gegooid worden omdat we altijd te laat opstonden. Er zijn oneindig leuke anekdotes te vertellen over onze avonturen samen.

Aangezien we al jaren bevriend zijn betekend ook dat dat ik een kick-ass cadeau zou moeten zoeken. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik daar graag mee bezig ben en dat ik altijd een cadeau voor iemand in mijn hoofd heb. Als ik in de winkels loop zie ik altijd wel iets dat ik voor iemand zou kunnen kopen. Omdat het soms zoveel dingen zijn en ik ze niet allemaal kan onthouden heb ik hiervoor een lijstje. Jawel je hoort het goed, ik heb in mijn gsm een lijst staan waar ik per persoon, cadeau ideeën bijhoud. Gek maar efficiënt 🙂

Voor de baby had ik al heel wat ideeën gezien via Pinterest, over wat ik allemaal zou kunnen maken. Leuke knutselwerkjes en naaiwerkjes. Jammer genoeg is het bedenken van cadeautjes niet mijn enige talent. Verder ben ik héél goed in uitstellen.. Het twee jaar uitblijven van een nieuwe post op deze blog kan dit talent staven :s.

Dus op de dag dat ze uitgerekend is, had ik nog niets klaar liggen. Na een korte sms wisseling werd al snel duidelijk dat ze effectief op deze dag zou bevallen. Leuk voor haar, maareuh, hoe kom ik dan aan een cadeau? Help! Ik zou een volledige week voor Idee Kids werken, wat zo vermoeiend is dat ik ‘s avonds niet meer kan knutselen. Maar geïnspireerd door Pinterest vloog ik naar de “Action” (een goedkope winkel in lochristi) om een heuse “gift basket” te maken. Dit heeft uiteindelijk gezorgd voor een geweldig resultaat, dat ik eerst nog aan iedereen die maar in de buurt kwam getoond heb voordat ik het aan haar afgaf 🙂 Kijk zelf maar:
(Aan mijn talenten als fotografe moet nog gewerkt worden maar bij deze heb ik wat oefening)

 

Even de how-to in een korte tutorial:

– Ga naar een winkel binnen je budget. In een gift basket zitten namelijk verschillende zaken, als de winkel zover boven je budget ligt dat je maar één iets kan kopen, lijkt een mand nogal nutteloos, niet?
– Koop een stevig en bruikbaar mandje aangepast aan wat je allemaal wilt kopen.
– Koop leuke, gepaste dingen om er in te steken, voor een geboorte zijn dat allemaal babyspullen. Als je echter voor je man een mandje vult denk ik dat je er best andere zaken insteekt. Hoewel enkele dingen gelijk kunnen lopen 😉
– Vergeet niet doorzichtig inpakpapier te kopen. Ook dit kan je heel goedkoop vinden. Zelf heb ik die gevonden in de Action.

– Eenmaal thuis schik je het in een mooie combinatie en bind je het geheel toe met een mooie lint die je ook al in de Action kan kopen. (misschien moet ik maar eens een blog over de Action beginne :s )
TIP: als er breekbare spullen in zitten, zeer goed dicht nieten aan de zijkant. Zeer belangrijk als je zo’n zotte vriendinnen hebt als ik. Het mooie bordje met “kinderkamer” er op viel bij ons op de grond nog voordat ze cadeau effectief kon uitpakken 🙂

Et voila een snel, mooi en indrukwekkend cadeautje voor eender wie.

Nog tips voor last minute cadeautjes of ervaringen met giftbaskets? Die mag je zeker delen!
Tot de volgende

0 gedachten over “Babyboom

  1. christine schreef:

    Hi, dat is niet zo gek hoor… Toch niet als je weet dat ik voor bijna alles lijstjes heb. Maar deze is idd zeer praktisch. Vooral omdat het een lijstje in mijn gsm is. Zo kan ik daar altijd iets bij zetten. Ook als ik net in de winkel ben of als de persoon in kwestie er bij is. Want dan valt het helemaal niet op. En het helpt echt om een goed cadeau voor iedereen te vinden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.