IKEA deel 1

Mijn nicht is blijven slapen! Hoewel we goed contact hebben en dat redelijk kunnen onderhouden is dat zeer lang geleden. Zij is getrouwd en aangezien ik nog thuis woon, ga ik meestal naar haar. Soms samen met mijn vriend om een echt “volwassen” afspraak met hen te hebben. Maar soms ga ik er gewoon in mijn eentje naartoe en blijf ik eens slapen. We weten ons altijd goed bezig te houden: koken, winkelen, knutselen, gezelschapsspelletjes,…

Ze is een echte DIY- vrouw. Ze is graag met van alles en nog wat bezig. Vele hobby’s wisselen elkaar af en sommigen blijven lang bestaan. Het grote voordeel hieraan is dat ze mij mateloos kan inspireren tot knutselen en creatief bezig zijn. Het is namelijk heel gezellig om elk aan een eigen werkje bezig te zijn en ondertussen wat te kletsten. Als je ergens een knutselpartner kan opscharrelen, zeker proberen. Het is ook handig om elkaar tussendoor te complimenteren over waar de ander mee bezig. Een echte pick-me-up voor als het even moeilijk gaat. Ook nu besloten we creatief aan de slag te gaan. Hiervoor kwam ik op het verbazingwekkend goede idee om naar de IKEA te gaan en daar wat stofjes te kopen om een rokje te maken. Zij maakte dit idee af door het te combineren met een ontbijt en lunch daar. Een echte homerun!

Na een lekker (goedkoop) ontbijt, slenterden we door de showroom. Ze hebben daar leuke tips en ideeën, ook om zelf iets te knutselen. Verder inspireert het tot creativiteit, maar daar meer over in een volgend deel. Nu wil ik het hebben over de koopjeshoek. Daar zijn we geëindigd nadat we onszelf te buiten waren gegaan in de markthal. Links vanachter in de koopjeshoek staat er een mand met dekens en stofjes. En ik had geluk want ik vond er een prachtig stofje voor 1 euro, een koopje! Extra leuk was dat het net de juiste afmetingen had om een tas uit te maken.

Milieuvriendelijk als ik ben gebruik ik zoveel mogelijk een boodschappentas voor mijn boodschappen (lees shoppen!! jihaa!.. aheum). Deze tas slingert altijd in mijn handtas. Het probleem ermee is dat die spuuglelijk is. Er staat reclame op en is redelijk veroudert. Maar foto’s zeggen meer dan woorden:

Dit hele simpele concept heb ik met het IKEA-stofje nagemaakt op 1 namiddag! Makkelijk toch?

Een korte tutorial:

– Een lap stof van 70cm op 43cm uitknippen
– Draai de bovenste 2cm om en draai deze dan nog eens om, naai zo vast. Ik heb het vanboven en vanonder vastgenaaid voor de stevigheid. Het blijft een tas om te shoppen, kan dus zwaar worden 🙂

– Vouw de stof dubbel en naai de onderkant en zijkant toe aan de slechte kant. Dit wil zeggen dat terwijl je naait, mooie kant van je stof niet zichtbaar is, die zit aan de binnenkant.

– Knip 2 repen van 8cm op 75cm
– Naai deze toe aan de slechte kant, pas op behoud 1 opening aan de smalle kant
– Draai de buis binnenstebuiten zodat de mooie kant van je stof zichtbaar wordt en naai dan de uiteinden toe
– Naai het eerste uiteinde van het handvat vast 8cm van de linkerkant
– De andere kant van het handvat naai je aan dezelfde kant van je tas met 10cm er tussen

– Naai stevig vast aan de binnenkant van je tas vast (tip: draai je tas hiervoor binnenstebuiten)

Et voila een mooie tas. Succes met het winkelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.