Kussensloop

Een aantal weken geleden ben ik maar liefst 3u onderweg geweest om naar het stoffenspektakel te gaan. Toegegeven, ik moest  nog een vriendin afhalen en ja we zijn verdwaald geraakt. Maar het is maar om een beeld te scheppen van wat ik er allemaal niet voor over heb. 🙂 In het begin liep ik nog wat verloren, ik kocht enkel stof waarvan ik wist wat ermee te maken. Na een tijdje werd dit: kopen wat ik mooi vond en later wel een doel bedenken. Resultaat 100 euro aan stofjes en fournituren uitgegeven 🙂 Ach ja, hier ging ik toch voor gaan werken?!
Eén van de stofjes waar ik mee naar huis gekomen ben, had al meteen een bestemming. Door het hollandse tintje van deze stof wist ik al dat het iets voor mijn oma zou worden.Ze is in Nederland geboren en hoewel ze al heel lang in België woont vond ik het toch iets voor haar. Ze zoekt al lang een kussen dat dun genoeg is om tussen haar knieën te steken als ze op haar zij slaapt. Dat heb ik mooi in mijn gsm opgeslagen onder de rubriek ‘cadeau-ideeën voor de bomma’. (ik vertelde al dat ik voor iedereen wel zo’n lijst heb) En nu was ze eindelijk jarig en kon ik er iets mee doen.

In de ikea kocht ik een kussen van 35 op 35 voor 1 euro. Alleen zonder kussensloop. Die heb ik dan zelf maar gemaakt. Via een tutorial  heb ik het kunnen doen in iets minder dan 2 uur. Deze tutorial vind je hier. Het is een kussensloop met een ‘flap’ zodat je het kussen zelf er uit kan halen wanneer je wil. Volgens mij kan het wel sneller dan 2 uur als je het naaien wat meer onder de knie hebt. Het is wel een zeer goede tutorial. Je kan de afmetingen gewoon voor jezelf aanpassen voor de rest is het heel basic. Wel raad ik zeker aan om het stiken van de zijkant eerst op een klein stukje reststof te oefenen. Dat heeft mij veel leed bespaard!

Voorkant
Achterkant

 

Zien jullie er trouwens ook zo naar uit om cadeautjes te maken/kopen voor kerst?
Mijn lijstjes zullen zijn nut bewijzen in die periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.