Notitieboekje

Als student had ik tonnen kladpapier. Ik kreeg het makkelijk allemaal opgebruikt. Maar nu ik werk, heb ik nog steeds redelijk wat kladpapier, enkel, nu krijg ik het niet volgeschreven. Wel ben ik verslaafd aan lijstjes, wat zorgt voor het volgende rekensommetje:

te veel kladpapier + verslaving aan lijstjes = een zelfgemaakt notitieboekje.

Het volgende notitieboekje maakte ik dus van kladpapier, oude corneflakesdozen, ringetjes uit de Ava en decoratiepapier van de Action.

Het bleek al heel snel een hit en dus maakte ik er nog bij voor mijn zus, mijn moeder en mijn nicht. Enkel het hoesje met de ringen natuurlijk. Het is de bedoeling dat ze zo zelf hun kladpapier gebruiken. Simpel zat, een a4 papiertje in 4 knippen, perforeren en het papier door de ringetjes steken.

Wil je zelf ook zo een boekje? 2 oplossingen:

 • zelf maken, maar dan hou je wel veel ringetjes over, die kan je namelijk enkel in wat grotere verpakkingen vinden.
 • hier bestellen voor maar 4 euro (verzendingskosten niet inbegrepen)

Liefs en een goede week toegewenst

Geplaatst in: DIY

0 gedachten over “Notitieboekje

 1. christine schreef:

  Deze ringetjes komen dus uit de ava, ik ben vrijdag pas terug thuis en zal dan eens kijken hoeveel het kost en eens verbelijken met de banier. (die heeft online een uitgebreidde catalogus dus das makkelijk om eens te bekijken).

  Tips om met leerlingen te maken:
  – kladpapier gebruiken! zeker op scholen zijn er tonnen kladpapier. Zelf doe ik op school de kopies en mijn hart breekt soms met wat ik allemaal weg moet gooien. Daarom heb ik een stiekeme schuif waar ik super veel kladpapier opspaar en die nu al bijna ontploft 🙂
  – dit formaat is een A4 in 4 knippen. Dit heb ik met de losse pols gedaan dus is de stapeltjes schelen soms wel een centimeter van formaat. Maar ik vind dat wel iets hebben. Dus eens nadenken of je het ook zo wilt en anders afmeten.
  – als je een groter formaat wilt is het misschien beter om ook meer ringetjes te gebruiken.
  – de kaft die ik gemaakt heb, is cornflakes dozen met papier uit de action beplakt. Wil je de leerlingen zelf dit laten beschilderen deze tip: de betekende kant van die cornflakes/koekjes/en wat nog meer- doosjes zijn niet makkelijk te beschilderen. De originele tekening komt er al heel snel door.

  Voila, hopelijk heb ik je kunnen helpen.. 🙂

 2. Lane schreef:

  Jeej! net mijn eigen boekje gemaakt, wel anders: zonder die ringen (vond ik nogal duur). heb de buitenkanten ook geperforeerd en een lintje gehaakt en dat erdoor gestoken.
  heb inpakpapier van mijn verjaardagskado's gebruikt voor de versiering van het boekje 🙂

 3. christine schreef:

  Hi

  Je moet maar eens een foto ervan posten altijd leuk om van anderen te leren 🙂
  Tof dat je mijn site er hebt gezet 🙂 hoewel ik denk dat ze die bronnen niet echt bekijken 🙂 maar ik vind het super!! heerlijk.. fantastisch tof 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.