Pinterest ‘de handleiding’

Pinterest heeft mijn leven veranderd! Dankzij mijn lieve nicht S. heb ik pinterest ontdekt. Het heeft mij al tonnen inspiratie geleverd en mij zelfs aangezet om deze blog terug leven in te blazen.

Voor wie al met pinterest kan werken:.. rechts kan je mij volgen op pinterest zo kan je spieken bij mijn inspiratie 🙂

Voor wie dit absoluut niet kan/kent: Omdat ik hier echt veel inspiratie opdoe of kan vastleggen, wil ik jullie een tutorial meegeven om er mee aan de slag te gaan. Succes!

Om te beginnen klik je gewoon op ‘join pinterest’

Vervolgens krijg je het volgende scherm met keuzes te zien. Zelf heb ik via email gewerkt, dat leek mij het veiligst.

 

Je kan dan je profiel beginnen aanmaken. Denk goed na wat je wilt prijsgeven, want je account is zeer toegankelijk als je start met pinnen.

Wanneer dit ingevuld is vragen ze je om enkele dingen aan te vinken die je leuk vindt. Gewoon even op het gemak doen. Als je er 5 aangeklikt hebt, wordt het ‘continue’ tekeningetje onderaan rood en kan je verder gaan.

En voila je hebt een pinterestaccount aangemaakt. Maar wat kan je ermee doen.. Daar kom ik zo op. Vergeet niet om eerst je emailadres te bevestigen.

Zo ziet mijn startpagina er voorlopig uit: (die van jou zal er anders uitzien als je andere zaken aangeklikt hebt in de vorige stap)

Zelf raad ik aan om deze site in je bookmark toolbar te zetten. Dat doe ik omdat ik er natuurlijk heel vaak en graag op surf 🙂 Dat kan je al heel makkelijk te doen door rechtsboven op je scherm te klikken op ‘bookmarks’ (bladwijzers of favorieten voor de nederlandse pc’s). Klik op ‘bookmark this page’ of ‘bladwijzer voor deze pagina maken’ en geef het dan een naam.

Wat je dus allemaal met pinterest kan doen: ik zal de belangrijkste zaken uitleggen en daarna stel ik voor dat jullie zelf eens gaan testen 🙂

Start het pinnen door met je cursor rechtsboven op ‘about’ te gaan staan, dan krijg je de ‘pin it button’ te zien.

Deze link brengt je direct naar de goodies- pagina waar je de pin it button terug kan vinden. Scroll naar boven en sleep de button naar je toolbar.

Als je dat goed gedaan hebt zie je dit verschijnen op je toolbar.

Door op ‘pinterest’ bovenaan te klikken ga je telkens terug naar de startpagina. Maar jullie vragen jullie vast af wat je nu met die button kan doen. Wel, zie een leuke pagina, foto of wat dan ook, dan moet je enkel maar op die button klikken. Bijvoorbeeld je vindt het recept van de nutellakoekjes zo lekker dat je het steeds maar weer wilt maken. Maar je hebt geen zin om dat telkens helemaal op te gaan zoeken? Dan pin je hem gewoon. Dit toon ik even voor.

Dus je zit op mijn pagina en wil de koekjes pinnen. Klik op de ‘pin it’ button bovenaan. En je ziet het volgende:

Hier kan je nu kiezen welke foto bij je pin hoort. Klik op de gekozen foto en het volgende komt tevoorschijn:

Hier kan je zelf kiezen bij welke ‘board’ je dit wilt opslaan. Zo’n board is een cluster, zo kan je alles netjes ordenen. Bijvoorbeeld het board ‘recepten’ of een bord ‘knutselwerkjes’ enz.. Daaronder kan je de pin ook voorzien van een tekstje. Bijvoorbeeld: ‘lekker recept maar ook te vervangen door andere/goedkopere choco’, of ‘heerlijk, die meid heeft vanalles en nogwat interessante dingen’… En dan enkel nog klikken op ‘pin it’.

Als je dat gedaan hebt, denk je vast.. ‘he er verandert niets??’ . Maar ga nu terug eens kijken naar je pinterestsite. En ga daar met je cursor over je eigen naam. Daar zie je ‘boards’ klik daar maar eens op.

 

Nu zie je de boards die je gemaakt hebt. Door op zo’n board te klikken kan je naar je pin gaan die je netjes onder deze board verzameld hebt.

Ik hoor sommigen al denken, ‘jah, maar wat heb ik nu aan een foto?’. Wel ga er met je cursor over en wanneer je een vergrootglasje ziet kan je er op klikken.

Dit toont de details die je hebt over je pin. Klik nu nog eens op de foto en je wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de site.

Maar he.. ho.. dat is nog niet alles wat je kan doen met pinterest!!

Ga terug naar de startpagina door op ‘pinterest’ bovenaan te klikken. Mensen die nu vast zitten omdat ze nog steeds op de foto staan kunnen gewoon even op ‘esc’ klikken, dat is op je toetsenbord.

Ga nu maar eens met je cursor over ‘categories’ en bekijk alle categories die er bestaan. Hieronder komen al de pins terecht van anderen en jezelf, netjes verdeeld zodat je enkel naar jouw interesses kijkt.

Op deze manier doe ik enorm veel inspiratie op. Voor het knutselen.. ga eens naar DIY & crafts.. laat je verbazen. Al de pins die je daar ziet, kan je heel makkelijk repinnen.

Ga maar eens met je cursor over de foto en dan zie je al snel de repin- knop tevoorschijn komen. Wil je het eerst nog eens beter bekijken dan klik je op de foto zelf (wacht even tot je het vergrootglasje ziet). Zo kom je wat details te weten en als je tenslotte nog eens op de foto klikt.. Ziedaar de site die gepind was!!!

Ik hoop dat het allemaal duidelijk was. En vergeet niet om mij te volgen op pinterest!!! (rechterknop bovenaan deze blog)

Geplaatst in: DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.