Rokjes? en Tassen!

Na een zeer drukke periode, ben ik weer helemaal klaar om er in te vliegen. Hobby-gewijs dan. Momenteel ben ik met een aantal dingen aan het jongleren. Volgende projecten liggen op mij te wachten:

 • memo- bord voor in de kamer
 • 5 ongelezen boeken van de kringloopwinkel
 • moederdagcadeautje maken
 • schotse kilt maken voor de vriend
 • cadeautjes naaien voor mijn zus haar baby (kan al niet wachten tot ze bevalt gewoon om alles af te geven 🙂 )
 • ordener maken voor in de schuif van mijn bureau (zie foto rechts of klik hier)
 • kleedje verstellen
 • rokjes maken, veel rokjes maken!!

Daar ben ik gisteren mee begonnen. Met de volgende gedachtegang ging ik aan de slag: ik moet toch een keer iets beginnen!

Ik ben namelijk steeds bang dat het niet goed gaat zijn en het ondraagbaar blijkt. Dan zou ik al het werk voor niets gedaan hebben. Dat is trouwens niet onrealistisch. 4 jaar geleden heb ik mijn eerste rokje met topje gemaakt. Allebei te klein.. nooit kunnen dragen! Da’s echt triestig als dat het eerste is dat je ooit naait.. Heel demotiverend.

Gisteren ben ik toch terug aan een rokje begonnen. Ik heb mij voorgenomen alle recepten van mme zsazsa uit te proberen. Na veel moeite en overleg met de dames van de facebookgroep ‘hobbynaaiwerkjes’ is het mij gelukt om een patroon uit te tekenen waarvan ik denk dat de maat wel goed zal zijn.

Natuurlijk wou ik direct verder met het maken van de rok en ging ik tussen mijn stoffenvooraad kijken. Niets.. echt niets dat ik mijzelf als rok zie dragen. Genoeg stofjes, maar niets voor een rok… 9 mei dan maar naar het stoffenspektakel zeker 🙂 niet dat ik het erg vind om daar naar toe te gaan 🙂 🙂

Zover zit ik dus al..

Wat ik wel al afgewerkt heb, is een mooie tas. Deze heb ik uit het boek van Cath Kidston: ‘Naailes voor beginners’ Het is zeker een leuke tas en ik zou hem nog eens maken. Verder is het boek niet direct een aanrader. Toen ik de tas maakte viel mij op dat de uitleg iets te kort gehouden werd. Er werden zelfs cruciale zaken uit weggelaten. Doordat ik al wat ervaring heb, kon ik er wel uit raken. Maar voor beginners niet direct aan te raden. Nu het is wel het eerste dat ik uit het boek gemaakt heb hoor, je weet nooit dat er nog andere goede tutorials in staan. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

De tas vond ik zelf zeer mooi, maar de stof iets te ‘jong’ voor mij. Niet direct mijn stijl. Daarom heb ik deze weggegeven op de tombola van Timo Clubs. Kwestie van reclame maken he 😉

Nu ga ik jullie niet langer in spanning houden, dit is de tas (waar ik best een beetje trots op ben):

Liefs en tot volgende week

Geplaatst in: DIY

0 gedachten over “Rokjes? en Tassen!

 1. taz ke schreef:

  Ik heb het boek ook, tas nog niet gemaakt, wel die dubbele boodschappentas en het wasspeldenzakje (in tafeldoek).
  Ben volger geworden ondertussen en van mij mag je zeker vaker posten hoor, we zullen je wel stimuleren, en hopelijk jij ons ook!

  Groetjes

 2. christine schreef:

  Die boodschappentas lijkt mij ook interessant. Waren jouw bevindingen van het boek hetzelfde? Dat er zaken weggelaten werden?

  En bedankt 🙂 Ik ben al direct gestimuleerd!!

  Wat is jouw blog? Dan volg ik je terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.