Chocomelkpoeder

 

 

 

 

 

 

Buiten sneeuwt het, het is een prachtig wit beeld, mensen met hun mooiste mutsen en hun dikste bottines trotseren buiten voorzichtig het weer. Enkele avontuurlijke ouders trekken hun kleine spruit voort op een slee en tieners gooien de eerste sneeuwballen naar elkaar. Genietend van dit beeld zit ik binnen lekker warm bij de open haard. Die is lekker aan het knetteren terwijl ik onder een dekentje zit in de goede zetel met een fascinerend boek in de ene hand en in de andere… een warme beker chocomelk.

Dat is de droom, hier zie ik elke keer naar uit als de winterperiode in aantocht is. De realiteit valt steeds toch een beetje tegen. De sneeuw is een modderige brij geworden, mijn schoenen blijken toch niet waterdicht te zijn en de open haard werkt niet. Dat is de standaard Belgische winter. Maar 1 ding van de droom valt altijd te verwezenlijken.. De warme chocomelk. En zo blijven we elk jaar weer dromen.

Dit jaar heb ik het eens anders aangepakt. Normaal warm ik wat melk op en doe ik er een goede soeplepel cécémel bij. Deze keer heb ik mijn chocomelkpoeder zelf gemaakt.  Er zit van alles bij zodat je het gewoon met warm water kan mengen. Wat handig is om naar het werk mee te pakken dus. De hoeveelheid van het recept is echt gigantisch. Voor kerst had ik glazen potten van confituur en choco gespaard om die met het poeder te vullen en als cadeau weg te geven. Zo heb ik 7 potjes weggegeven en heb ik nog zeker genoeg om 5 potten te vullen. Het zag er wel mooi uit als kerstcadeau! Kijk zelf maar.

Met heel veel dank aan mijn lieve vriendin P.U. die mij het recept gegeven heeft!
Recept chocolademelkpoeder
Tips:
  • spaar genoeg potjes om alles te bewaren
  • gebruik 2 soeplepels per beker warm water voor een optimale smaak
Benodigdheden:
  • 1 doos chocomelkpoeder (cécémel of chocovit van de aldi)
  • 1 doos coffee mate van 500 gram (vind je bij de koffie in je supermarkt)
  • 400 g suiker
  • 1/2 tl zout
  • 480 g (2 dozen) droge melkpoeder (vind je ook bij de koffie in je supermarkt)
  • 120 g cacaopoeder

Bereiding:

  •  alles zeer goed mengen. Dit kan even duren maar met een food processor gaat het al wat sneller.

Succes ermee!
Als je het probeert, laat maar weten!
Geniet nog van de sneeuw!

Bewaren

0 gedachten over “Chocomelkpoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *