5 simpele tips om het sporten vol te houden

Dat ik nu al 4 jaar aan een stuk jog, komt voor mij eigenlijk echt als een verrassing. De mensen die mij al langer kennen, kunnen het ook nog niet altijd geloven. Ik was namelijk dat kindje dat altijd wel een sport deed, maar er snel weer genoeg van had. Zwemmen, basket, turnen, dansen, zumba… ik heb het allemaal gedaan en nooit volgehouden. Maar joggen, wat ik vroeger nog het saaiste van al vond, (en de sport waardoor je volgens een goede vriendin van mij ‘hangers’ van krijgt..) hou ik wel vol. Niet dat ik bijster speciale trucjes heb om dit vol te houden hoor, maar ik deel toch eens met jullie wat mij helpt. Wie weet zorgt het ervoor dat ook jullie deze winter het niet laten afweten. Of misschien kan het je motiveren om in jouw nieuwjaarsvoornemens ‘sporten’ te zetten?

sporten-volhouden

De juiste sport kiezen: daarnet zei ik al dat joggen altijd het saaiste leek en dat mijn vriendin me waarschuwde voor de hangende gevolgen ;). Maar toch is het voor mij het beste, ik wil namelijk geen bakken geld uitgeven aan een abonnement of verplicht zijn om elke week op een bepaald uur ergens klaar te staan. Met joggen kan ik mijn eigen ritme volgen en het enige dat ik nodig heb is een goede outfit. Dus behalve ‘fit worden’ of ‘afslanken’ zet je best ook eens je andere belangrijke voorwaarden op een rijtje. Wil je vrij zijn om te gaan en te staan wanneer je wilt of heb je juist wel de druk van een groep nodig, mensen die vragen ‘waar was je vorige week?’.

De juiste outfit: jahaa, ook dat is belangrijk! Ga niet joggen in te oude schoenen of zwemmen in een te kleine bikini, of God help ons: joggen in een gewone bh! Zorg dat je je tijdens het sporten al direct goed voelt in je vel. Zelf ben ik pas een joggingoutfit gaan kopen toen ik mezelf bewezen heb dat ik het een maand volhield, maar de schoenen en de sport-bh kocht ik direct als starterskit zeg maar. Als je probeert om het sporten langer vol te houden, investeer dan eens in een nieuwe outfit. Je zal zien dat je direct verder, langer kan gaan én leniger bent! Echt waar, ik beloof het!

sporten-volhouden-2

Ga ook eens niet sporten: iedereen heeft wel eens een slechte dag of eens geen zin om naar buiten te gaan. Wees dan niet te hard voor jezelf en neem eens een vrije dag, verplicht jezelf niet. Ik vertelde al eerder dat we volgens mij beter ‘willen’ dan ‘moeten’ zeggen. Zorg er wel voor dat die vrije dag geen vrije maand(en) wordt.

Wissel af: Als je eens geen zin of tijd hebt, kan je ook een keer iets anders doen. Als het echt giet buiten, heb ik natuurlijk geen zin om te joggen maar soms wil ik wel graag iets doen die dag. Of het kan gebeuren dat ik ‘s ochtends eens geen tijd heb en enkel ‘s avonds zou kunnen gaan, maar ‘s avonds joggen vind ik niet leuk. Dan kan je eens iets anders doen. Ik doe dan bijvoorbeeld yoga of ik ga eens zwemmen.

sporten-volhouden-3

Een leuke app: Het joggen volg ik op met de gratis versie van runkeeper. Deze app werkt voor mij perfect ook al zijn er waarschijnlijk duizend andere. Je kan elke inspanning bijhouden, ook zwemmen of zumba. Ik krijg dan meldingen als ik een persoonlijk record heb verbroken en je kan ook meldingen krijgen die zeggen ‘hé waar blijf je?’ (niet letterlijk, maar toch)

Heb jij nog extra tips: deel ze hieronder, zo helpen wel elkaar.

 

14 gedachten over “5 simpele tips om het sporten vol te houden

 1. gerhildemaakt schreef:

  Ik ben net terug beginnen te sporten, maar op een laag pitje. Het moet vooral haalbaar zijn bij mij. Na te veranderen van werk was ik mijn sportritme een beetje kwijt, maar ik ben blij dat ik mij al voor januari opnieuw in gang heb gekregen. 🙂 Goed joggen nog!

 2. Jennifer's kookkunsten schreef:

  Wat een leuke tips!
  Ik ben sinds september beginnen fitness, ik heb het volgehouden tot nu…
  Het is kouder buiten en vroeg donker, waardoor de goesting om te fitnessen weg is (wat inderdaad geen excuses mag zijn). En ook gebrek aan tijd… Ik hoop na de feestdagen er terug in te vliegen maar met deze tips moet dat wel lukken 🙂

   • creastine schreef:

    Ik ben zelf naar de decatlon gegaan. Daar hebben ze een toestel waar je even op moet lopen en die de stand van je voeten kan inscannen. Dat raden ze aan de hand daarvan de juiste schoenen aan. Ik ben er 100% tevreden me. Dus het is een aanrader om zo een winkel te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.