6 redenen waarom ik aftel naar kerst

Eindelijk Sinterklaas is achter de rug. Waarom ik daar zo blij mee ben?

  • ik ben zelf te oud om cadeautjes te krijgen
  • ik kan toch oooo zo moeilijk van al het lekkers blijven…
  • Kerst komt er aan!

Kerst, daar kan ik echt van genieten. Weken lang kijk ik er naar uit. Meestal start dat al begin oktober. En probeer ik mij in te houden tot na 6 december, tel maar na hoelang dat duurt..

kerst-1

Deze dingen maken mij helemaal wild van kerst:

1. Een kerstboom. Sommige mensen zijn er tegen omdat ze aan het milieu willen denken. Ik kan dat helemaal begrijpen maar zelf kopen we hem nog altijd echt en vers. Die geur… Hoewel we ondertussen al wat beginnen twijfelen hoor, je tegenwoordig super mooie valse kopen, je merkt het verschil bijna niet. En het grootste voordeel: je moet dan niet meer elke dag stofzuigen, moet niet bang zijn dat hij kaal is als één van de kinderen (of je lompe- zelf) er tegen loopt. En voor mij heel belangrijk: je hebt geen last meer van spinnen. Geloof mij: lees dit kerstboom -spinnen – fiasco maar eens!

2. De gezellige avonden: als je een vrije avond hebt, en het sneeuwt buiten.. Steek de kaarsjes aan, maak een kom warme chocomelk en nestel je in de zetel. Als je alleen bent: lees een lekker boek of kijk een leuke meidenfilm. Ben je met twee: speel een spel scrabble, rummikub, .. of iets anders waarbij je je wederhelft eens lekker kan inmaken. Heb je een gezinnetje? Kijk eens samen een familiefilm of speel iets a la ‘levensweg’.

kerst-2

3. Cadeautjestijd! Dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Maar ik vind het heerlijk om cadeautjes te zoeken. Lekker in de winkels rondneuzen tot ik iets vind dat bij die persoon past. In mijn gsm heb ik ook een heel aantal lijstjes waar ik bijhoudt wat mensen ooit zeggen dat ze willen (of mijn persoonlijke ideeën voor die mensen). Ben je niet zo shopperig, dan zijn die lijstjes zeker een goed idee. Hou het hele jaar door alles goed bij, zo verlies je geen tijd. Er zijn ook nog genoeg dingen die je online kan kopen als je liever shopt vanuit de zetel. Surf maar eens naar:

4. Cadeautjes uitstallen: super leuk om lekker lang verlekkerd naar de cadeautjes te kijken en je af te vragen wat er in zit. Het is ook heel fijn om het inpakpapier mooi af te stemmen op elkaar zodat je een echte pinterest- proof stapeltje onder de boom hebt (still working on mine)

5. De witte taferelen: toegegeven, deze bleven vorig jaar uit en we kunnen alleen maar hopen dat het dit jaar beter is. Maar wij gaan te taferelen opzoeken in Noorwegen. Voor diegene die niet zo ver willen gaan en juist hopen dat het niet sneeuwt (wat jah, het zorgt ook voor een hoop nattigheid en gladheid) heb ik deze tip: zorg voor goede winterbotten. Het is echt een heel nuttige investering. Iedereen moet op een bepaald punt eens buiten komen en dan is iets zo vervelend als natte kousen en voeten hebben voor de rest van de dag. Vergeet je goed humeur en de leuke sfeer, je zit gewoon de hele dag verkleumd te wachten tot je weer naar huis mag. En moet je de baan op met de auto? Dan schreef ik in het verleden al  deze handige blog met een paar anti- slip- tips.

kerst-3
6. It’s all about: hoewel velen vrij krijgen om ‘kerst’ te vieren, beginnen we de kerstmarkten massaal ‘wintermarkten’ te noemen. Alle festiviteiten draaien rond eten, cadeautjes en gezelligheid. En hoewel ik ook hier enorm van geniet draait kerst er nog altijd niet om, het hoort erbij en is mooi meegenomen. De core- business van kerst, althans voor mij, is nog steeds dat Jezus naar ons gekomen is om te getuigen van de waarheid. Daarom geniet ik er ook van om kerst in de kerk te vieren. Dan speel ik op de saxofoon, mijn man op de piano, mijn broer op de drum en zingen we met z’n allen.

Wat vind jij het leukste aan kerst?

Bewaren

2 gedachten over “6 redenen waarom ik aftel naar kerst

  1. Anne Stekhoven schreef:

    Voor mij is deze tijd van het jaar geschikt om extra aandacht aan mijn vrienden te besteden, door een persoonlijk verhaaltje op de kerstkaarten te schrijven en dus niet alleen de standaardwens. Daar gaat wel veel tijd inzitten maar ik hoef weer geen grote voorbereidingen te treffen voor kerst met een gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.