Afvallen na de bevalling

Dat ik moeite zou moeten doen om terug op gewicht te komen na mijn zwangerschap was wel zeker, maar ik had het moeilijker dan verwacht. Nu, na 5 maanden zit ik nog niet op het gewicht dat ik wil. Waarom ik dat moeilijk vind en hoe ik het aanpak vertel ik jullie vandaag.

Ik ben altijd al een emotie- eter geweest. Gaat het niet goed, voel je je down: chocola to the rescue enal. Toen ik na de bevalling zoveel chocola in huis had als ik me kon wensen (lees een overschot aan doopsuiker) ging ik daar ook helemaal op los. Elke keer dat Elisa even niet goed te troosten was of dat ik niet meer goed wist wat te doen of … at ik wat chocola. Na 6 weken besloot ik het helemaal goed aan te pakken en daarmee te stoppen, maar ik hield het niet vol.

De weken erna bleef ik ook moeite hebben. Ik was veel thuis, de koekenkast was goed gevuld en er is elke dag wel eens iets dat even tegen zit: een glas dat valt, Elisa die even wat minder goed slaapt,.. je kon het zo gek niet bedenken. Natuurlijk zat ik al een stuk onder het gewicht van mijn hoogzwangere zelve maar ik was nog 6 kilo verwijdert van mijn startpunt.

Een aantal weken geleden zag ik dat die 6 kilo er 7 werden en toen het opeens 8 kilo was besloot ik dat de maat vol was. Ik ben ooit al eens 15 kilo afgevallen en wil niet terug! Toen hebben de weight watchers voor mij de truc gedaan. Samen met de steun van mr. cp besloot ik nu terug weight watchers te doen. We zijn dat weekend nog een keertje uitgebreid gaan eten (echt alle remmen los!) en vanaf die maandag ben ik echt gestart.

Ondertussen zijn we al twee weken verder en ben ik al bijna 2 kilo terug afgevallen. Ik vind het nog steeds iets moeilijker om vol te houden nu ik thuis ben, dus als jullie nog tips hebben, laat ze hier zeker achter! Die twee kilo geven mij alleszins motivatie om verder te doen.

4 gedachten over “Afvallen na de bevalling

 1. Inez schreef:

  Veel succes! Ik sukkel een beetje met hetzelfde probleem, ik zou er ook graag enkele kilootjes af willen om wat beter in mijn vel te zitten maar ik slaag er maar niet in om het snoepen te laten. Ik ben blij dat weight watchers voor jou werkt!

 2. Vera schreef:

  Je bent al goed bezig! Zo herkenbaar hoor, maar ik hoor veel goede verhalen over weight watchers. Fijn dat het voor je werkt. Ik probeer zelf ook bepaalde doelen te stellen i.p.v. alleen tegen mezelf te zeggen wat ik niet mag. Bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je minimaal 8.000 stappen per dag zet (kan je vaak meten met je smartphone), 2 stuks fruit per dag eten en lekkere gezonde recepten opzoeken en bakken (helemaal fan van bananenbrood op dit moment). Veel succes!

 3. Willemijna schreef:

  Toen ik zelf zoveel gegroeid was en bijna geen energie meer had,
  besloot ik te gaan bewegen bij een club voor senioren.
  Toen ik ging bewegen [hometrainer en spieroefeningen] viel ik in totaal 14 kg af.
  Omdat ik niet meer aan het verkeer kan deelnemen op de fiets,
  werd ik door gebruik van de scootmobiel ongewild zwaarder.
  En ik herken het troost zoeken in chocolade wel.
  Dat heb ik mijzelf nu verboden.Sterkte!
  vr.gr. Willemijna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.