Ik stop met Weight Watchers

Ik ben nu 15 kilo afgevallen en voel me eindelijk goed in mijn vel.

Afvallen 2

Het heeft wel jaren geduurd, ik kan me zelfs niet meer herinneren dat ik ooit onder de 70 kilo gezeten heb. Natuurlijk als ik er logisch over nadenk, weet ik dat dat ooit wel zo was. Maar ik kan mij niet meer voor ogen houden wanneer dan. Ook toen ik trouwde (drie jaar geleden) woog ik meer dan nu.

Ik had veel (om niet te willen overdrijven met het woord ‘alles’) geprobeerd maar niets bleef standhouden. Meestal deed ik het een paar weken goed, om dan terug ik oude gewoontes te vervallen en mij tijdens doodse momenten alleen thuis, te verliezen in de snoepkast. Want dat was (en blijft) mijn grootste trigger. Het moment dat ik alleen thuis ben en voor tv zit. Ergens zet mijn maag het knopje ‘snoep NU’ aan.

Dat ik wist waar het probleem zat, hielp echter niet. Beloningsprogrammatjes met mijn nicht heb ik geprobeerd, je weet wel: als je zoveel kilo af bent krijg je een cadeautje van elkaar enzo. En gewoon niets meer sneukelen heb ik geprobeerd, maar niets bleef plakken. Toen begon mijn zus echt enorm goed af te vallen, op een gezonden en langdurende manier. Je weet wel, geen crashdieet ofzo. Eén van haar hulpmiddeltjes was Weight Watchers, dus ik probeerde het ook een keer. Enkel de app dan toch, je ziet mij echt niet met een stel vreemden om me heen op de weegschaal staan.

Weight Watchers vraagt redelijk wat toewijding: elke hap die je in je mond steekt moet geregistreerd worden. Veel werk maar het helpt wel om zo een houvast te hebben en écht eens te zien wat je allemaal eet. In het begin vond ik dat niet zo makkelijk. Ik had vooral het gevoel dat ik maar de helft als normaal at en zo kwam het dat ik met honger rondliep. Mijn lichaam paste zich echter redelijk snel aan en volgens mij voelde ik dat mijn maag al wat kromp! Blijkbaar schatte ik mijn porties dus ook fout in.

Ach ja, 15 kilo later hou ik dit gewicht al meer dan twee maanden vast. Ik moet er niet veel meer voor doen, de Weight Watchers heb ik in augustus al een beetje vaarwel gezegd. Maar nu komt mijn dilemma: zeg ik het programma dan ook echt op zodat ik niet meer betaal en de app niet meer kan gebruiken of hou ik het nog even aan. Kortom: vertrouw ik mezelf om het vol te houden of heb ik nog die houvast nodig.

Na twee maand betalen om er niets mee te doen lijkt het me toch wel een beetje welletjes. Met angstgevoelens tot in m’n dikke teen neem ik nu samen met jullie als getuige, de sprong in het diepe. Wie niet waagt die niet wint?

En hoewel ik echt schrik heb om snel alles weer bij te komen, hoop ik dat ik deze keer wel de dicipline heb om dit vol te houden.

afvallen

Trouwens, die 15 kilo geven mij ook weer een reden om te SHOPPEN! 😉

Hebben jullie het ook moeilijk om een geslaagd gewicht vast te houden?

Mijn inspirerende zus kan je trouwens volgen op Youtube.

6 gedachten over “Ik stop met Weight Watchers

 1. Julienne schreef:

  Wauw! Superresultaat zeg!

  Als diëtiste is Weightwatchers voor mij het enige ‘dieet’ dat ik okee vind, omdat de principes erachter goed zitten, en zij ook streven naar blijvende gedragsveranderingen op vlak van voeding en levensstijl.

  Ik duim dat je je goede gewoontes blijft volhouden, en dat je mooi op gewicht mag blijven! Veel succes verder!

 2. Ilse Verhoeven schreef:

  Knap gedaan en ik begrijp het wel!

  Ik ben momenteel (bijna) 10 kilo kwijt.
  Ik moet er nog 14 om aan een gezond BMI te komen.

  Ik wilde mijn veel te grote broeken opruimen, zegt mijn moeder: “Zou je ze niet bijhouden, want je weet maar nooit!”
  Ah dat deed niet goed! Ik wil die twee maten groter niet terug moeten aandoen.
  Ik ben nog lang niet aan het stabilisatie proces.
  Ik ben trouwens in begeleiding met een diëtiste, dus geen WW, maar het is wel wat Julienne hierboven zegt: ik moet mijn voeding- en levensstijl aanpassen….
  Ik ben ook al een beetje bang voor als ik het weer alleen zal moeten doen, maar daar ben ik nog niet – ik moet nog héél hard werken voor ik daar ben.

  Ik wens je super veel succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.