Het gaat niet altijd goed

www-splitshire-com

Ik wil dat mijn blog meer is, meer dan succesverhalen, leuke anekdotes. Kortom meer dan het fake social- mediagebeuren dat mij zo vaak stoort. Je kent ze wel, van die profielen -waar ik mezelf ook schuldig aan maak- waarin je enkel de leuke momenten en foto’s te zien krijgt. Want wie gaat er nu zichzelf huilend fotograferen en het dan vervolgens op bijvoorbeeld Instagram smijten?

De blaam treft overigens niet enkel de mensen die de post plaatsten, we zitten met z’n allen vast in een vicieuse cirkel. Want wie kan eerlijk zeggen dat ze nog nooit na het lezen van een post in de trant van ‘het gaat niet goed’, gedacht heeft: ‘die wil aandacht’.

Maar niet alleen de zender en de ontvanger zijn de problemen in deze oneindige cirkel. Je hebt ook nog eens het verknipte sociale leven dat deze social-media-trend in werking gezet heeft. En ik weet het, hier is al uren over gediscussieerd en iedereen is zich er een beetje van bewust. Maar zijn we dat eigenlijk echt? Zijn we er ons echt van bewust dat we al ons goede nieuws op internet dumpen, in plaats van het persoonlijk tegen vrienden te zeggen? En dat we daarom, wanneer we een probleem hebben die vrienden niet meer persoonlijk genoeg kennen om er naar toe te gaan?

Zeg ik dan dat je al je slechte momenten op het wereldwijde web moet dumpen? Helemaal niet! Zorg gewoon dat je nuanceert en dat je met je goede nieuws ook nog persoonlijk naar je vrienden gaat. Als deze post een oproep is, dan is het een oproep om allemaal eens een vriend of vriendin op te bellen en te vragen hoe het met hem of haar is. En écht te luisteren.

Deze post lijkt  nu een beetje van de pot gerukt, maar aan alle personen die de moeite genomen hebben om mijn relaas tot het einde te lezen: het gaat gewoon momenteel niet zo goed met mij. En neen, ik ga niet alle details op internet smijten, als je denkt dat dat mijn pleidooi is dan heb ik mij niet goed duidelijk gemaakt. Ik heb gelukkig, veel mensen om mij heen waar ik mee kan praten en mijn geweldige Mr. Cp staat altijd klaar voor me. Maar heb gewoon geduld met mij, met mijn blog en vooral met elkaar.

 

5 gedachten over “Het gaat niet altijd goed

  1. Seija schreef:

    Ik duim voor vele goede momenten, voor betere tijden. Het is hier ook jouw webstek, en daar doe je toch lekker wat je zelf wil en hoef je je dus helemaal niet te verontschuldigen. Oh ja, af en toe eens afstand nemen van het hele sociale media gebeuren helpt voor mij geweldig goed.

  2. Khadetjes schreef:

    Gho… ik denk dat er vandaag de dag wat te weinig mildheid is… voor andere mensen, maar ook voor onszelf. Ik lees en hoop en duim dat er goede momenten aankomen voor jou, en dat je in de andere momenten eventjes kunt leunen en steunen op anderen. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.