Ik ben een huismus, and I love it!

Ik heb een vrije dag en het is een beetje grijs buiten maar wel lekker warm en gezellig binnen. Mr. Cp is ook thuis en samen besluiten we een spelletje te spelen: het ‘star wars card game’. Ja je leest het goed, dat was niet echt mijn keuze maar hij heeft het spelletje van een vriend gekregen en ik hou wel van gezelschapsspelletjes. Mr. Cp verzekerde mij ook dat ik helemaal niets van star wars moest weten om het te kunnen spelen, dus het leek me wel leuk. Terwijl hij het spel klaarzette en de spelregels las, zette ik lekker warme thee, wat koekjes en twee clementientjes klaar.

IMG_20161030_145728.jpg

Op dat moment betrap ik Mr. Cp die met een bevreemde blik naar mij zit te kijken.  ‘Wat?’ Vraag ik een tikkeltje verdedigend, want ik zat net een koekje te smikkelen in plaats van die clementientjes en ik voel me een beetje schuldig. ‘Niets, niets’ zegt hij. Na een beetje heen en weer gesleur (verbaal dan toch) zegt hij dat hij even keek omdat ik zo huiselijk ben, wat hij overigens niet erg vindt want dat betekent dat die lekkere warme thee, de koekjes en de clementientjes ook voor hem klaarstaan.

Vandaag, de volgende dag dus, heeft hij nog steeds een vrije dag ‘joepie’. Dus wat besluit ik dat ik wil doen? De kast in elkaar zetten en de zolder opruimen. Niet iets waar jij naar zou uitkijken op een vrije dag? Dan ben je niet geslaagd in de huismus-test. Ik zag er echt naar uit en benoem me tot een echte huismus: And I like it! Genoten dat ik heb: alles sorteren, inruimen even afstoffen en voila, een mega opgeruimde zolder. Stiekem zou ik er gewoon even in willen gaan zitten en kijken naar hoe netjes het is.

Het is ook niet alleen voor mezelf dat ik geniet hoor. Mr. Cp heeft nu extra ruimte om zijn boeken uit te stallen en het feit dat hij dat nu kan doen, warmt m’n hart! Of ook toen ik bij mijn nicht/vriendin was en ze vertelde dat ze wat orde wou in haar huis, toen stelde ik voor om samen op te ruimen. Daar kan ik ook gewoon echt van genieten.

Zijn er onder jullie ook die het graag gezellig maken en kunnen genieten van een beetje opruimen en ordenen? Of ben ik een uitzondering?

5 gedachten over “Ik ben een huismus, and I love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.