Ik ben officieel Kleermaker!

Ik liet het even bezinken voor ik het op het net gooide, maar hier komtie: ik ben officieel kleermaker!!! Woehoew. Dat is echt reden voor een feestje! En om het te vieren ben ik aan een heel moeilijk project begonnen, waarover binnen twee weken meer.

CVA

Het begon allemaal met kerst 2014. Zoals gewoonlijk maak ik een verlanglijstje op met wat ik graag zou krijgen. Bij ons gaan die dingen echt de familie rond, het is elk jaar weer een gecoördineer zodat we niet allemaal het zelfde geven. Deze kerst kreeg ik van Mr. Cp hetgeen wat echt bovenaan op de verlanglijst stond: de naaicursus van CVA (Centrum voor Afstandsonderwijs). Zo een cursus die je dus op afstand kan doen, ahja.

Wie een beetje opmerkzaam is heeft al gemerkt dat ik er toch wel 1,5 jaar aan bezig ben geweest, in plaats van de gebruikelijke 6 maand tot 1 jaar die ze voorspellen. Dit is niet omdat het zo een moeilijke cursus is hoor. Het is gewoon zo dat als het op afstand is en je 5 jaar tijd hebt om het examen af te leggen.. je niet echt een directe drive hebt. Gelukkig had ik Mr. Cp die toch af en toe eens vroeg wat ik nu eigenlijk deed met zijn kerstcadeau.

Zodoende maakte ik een kleedje, een rokje, een broek en een bloesje. Samen met heel wat proeflapjes, waar ik technieken op uitprobeerde van een zak opnaaien tot een kraag inzetten, zorgde ervoor dat ik klaar was om het examen via skype af te leggen. Jaja, zelfs voor het examen moet je geen brandstof opdoen. En voila, het geschiedde ik ben kleermaker.

CVA2

Een aanrader?

Zou ik die opleiding nu ook aan jou aanraden? Wel dat hangt een beetje van jou af. Kan je jezelf die spreekwoordelijke schop onder het gat geven, doe het dan zeker. Heb je echter iemand nodig die op je vingers kijkt en zegt dat je toch wel eens door moet doen? Ga dan naar een fysieke cursus..

De inhoud?

De cursus begint zeer basic: hoe de naaimachine werkt en hoe je patronen moet lezen en zo verder. Zo biedt het een goede basis aan. Verder leer je ook echt technieken zoals een zak plaatsten, kraag inzetten, genaaide zomen, pasfouten herkennen en aanpassen. Die technieken waren de onderdelen die mij het meeste interesseerde. Want hoe mijn machine werkte wist ik natuurlijk al. Wel viel het mij op dat er soms 2x dezelfde opdracht in stond of dat de volgorde van de cursus niet altijd steek hield. Gelukkig was er geweldige begeleiding.

De begeleiding?

De eerste keer dat ik een kledingstuk via foto’s doorstuurde kreeg ik een antwoordt waar ik op zou kunnen vloeken (maar dat doe ik natuurlijk niet). Het was namelijk niet goed, er moest preciezer gewerkt worden en sommige stukken moest ik zelfs opnieuw doen. Dat ik het hier moeilijk mee had, heeft meer met mij te maken dan met de begeleiding, aangezien ik het vreselijk vind om opnieuw te beginnen. Maar na het bewuste werk eerst 3 maand in een hoekje gedumpt te hebben, waagde ik me er toch aan. En warempel, het werd een mooie rok!

De begeleiding was altijd op deze manier, steeds correct en zeer vriendelijk. Als ik iets goed gedaan had werd het ook gezegd. Het was een hele lieve madam die er echt wel iets van kent. Bovendien had ik steeds binnen de dag antwoordt!

Conclusie?

Ik ben een tevreden kleermaakster.

CVA3

0 gedachten over “Ik ben officieel Kleermaker!

  1. Karlijn Vandervennet schreef:

    Dikke proficiat. Ik heb zo indertijd “wiskunde” gevolgd. Moderne Wiskunde. En het vraagt veel inzet om te blijven voldoen aan alle werkjes. Ik wens je verder veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.