Lijnen? Dat doen we morgen!

Vandaag gaat het lukken.. Dat hoop ik toch. Ik kan de dagen niet meer tellen dat ik gemotiveerd opstond. Om dan toch teleurgesteld, in mijzelf, te gaan slapen.
Terwijl ik dit schrijf heb ik een gezonde smoothie als ontbijt naast mij staan. Want ook vandaag begin ik gemotiveerd.
Ongeveer 5a6 jaar geleden ben ik 12 kilo afgevallen. Niet met een crash- dieet. Neen, lekker gezond door nog maar 1 iets per dag te sneukelen en maar 2 boterhammen te eten ‘s middags. Dat gewicht heb ik daarna volgehouden. Tot 10 maanden geleden. Na de trouw ging het bergafwaarts. (mijn geluk is wel de andere kant op gegaan hoor 🙂 steeds maar omhoog 😉 ).
Ik ben in die 10 maanden 4 kilo bijgekomen. (Nog maar 8 te gaan en ik ben terug bij af.)
Het is niet dat ik niet gemotiveerd ben hoor. Elke dag sta ik op en ben ik ervan overtuigd dat het mij weer moet lukken om maar 1 iets te sneukelen. 1 x per week sms ik met mijn lieve nicht om te laten weten hoe het gaat. Mijn einddoel is in 4 stappen opgedeeld en bij elke behaalde stap krijg ik een cadeau van haar.
Maar ik heb nog geen enkele stap behaald.
Meestal begint het probleem na het avondeten. ‘s Avonds kijk ik graag eens wat tv. Doordat ik het enorm druk heb, ben ik wat te lui om dan nog te naaien of andere actievere dingen te doen. En voor tv gebeurt het. Cravings….
Om de week is het ook een ander verhaal. Als mijn man de vroege heeft en ‘s avonds thuis is, gaan we samen nog wat kijken en hij eet dan graag wat chips. Als die chips dan toch al in de buurt is..
Of als hij ‘s avonds niet thuis is omdat hij de late shift heeft. Denk ik foert, ik voel me wat alleen en ga maar lekker iets halen om mij te troosten. (dit is overigens echt een uitvlucht, ik mis hem dan wel maar het is niet zo dat ik er echt depressief of verdrietig van ben)
Misschien is de boodschap dat ik mij ‘s avonds nuttiger bezig moet houden? Want als ik echt bezig ben vergeet ik soms zelfs te eten.
Maar waar vind ik energie na een lange dag werken en wanneer ik echt héél veel nog op mijn takenlijstje heb staan? Ontspannen jullie ook zo graag ‘s avonds of kunnen jullie wel doorwerken tot laat?
Help?
Ps: wat waarschijnlijk ook niet echt motiverend is, is de spreuk die in mijn keuken hangt. Maar ja, het is een erfstuk met heel veel waarde…

 

0 gedachten over “Lijnen? Dat doen we morgen!

 1. Evelien schreef:

  Aha! Dat kennen we!
  Mja, ik heb er de laatste tijd niet zoveel last van want met borstvoeding vliegen die kilo's eraf, hoeveel ik ook blijf eten/snoepen… Maar we proberen hier wel een beetje en maat te zetten op wat/hoeveel we 's avonds snoepen. Als we in de zetel gaan pakken we een klein kommetje met bvb wat chips of maltesers ofzo. Ondertussen haak ik een granny square en ik/we mogen pas iets gaan bijhalen als er zo een granny square af is. Meestal zit er dan genoeg tijd tussen dat je na één of twee kommetjes echt wel beseft dat je meer dan genoeg op hebt. Blijven volhouden, elke dag is een nieuwe kans!

  http://www.mamzella.be

 2. Sofie Lambrecht schreef:

  Komaan Christine!! Je kan het …

  zegt deze dame die ook niet gemotiveerd geraakt 🙁 ik was echt goed bezig tot het slechte nieuws over papa en Kathy maar ik moet me echt echt echt echt gaan herpakken op dat gebied

 3. Christine Allemeersch schreef:

  Wauw, jouw woordje zorgt ervoor dat ik vanavond mij er echt aan ga houden!
  Het is soms moeilijk om te onthouden dat je er enkel depressiever van wordt op lange termijn. Als je sneukelt heb je maar een paar minuten een goed gevoel. Of soms voel ik mij zelfs schuldig tijdens het eten!

  Nog veel sterkte en dank je voor de bemoedigende woorden!

 4. ~° Sarah °~ schreef:

  Oef wat een worsteling 🙁 wees vooral trots op de hele dag dat je niet snoepte! Achter leren trots te zijn op jezelf schuilt soms flink wat motivatie … Je bent het meer dan waard om je niet schuldig te voelen! Ooit gaf ik iemand mee te denken aan hoe hij zich zou voelen na het snoepen, bij hem hielp dat om het dan ook te laten. En de gewoonte van televisie te kijken 's avonds te laten of te veranderen, hij kroop dan in bad tot zijn vingers gerimpeld waren ^^ klinkt heel wat maar het is wel hét triggermoment voor jou, misschien iets veranderen in de woonkamer om je eraan te herinneren?
  Wat bij mij helpt, (om dan eerder wél te gaan eten, want niets in huis hebben = niets eten 's avonds laat en snoepen is dan weer een directe killer voor mijn huid 🙂 ) is om slaatjes op voorhand te bereiden en in de koelkast te bewaren. Bij mij zit er dan flink wat saus, aardappelen en eieren bij maar dat kan je natuurlijk laten. Ik heb heel kleine weckpotjes (echt de schattigste ooit <3) en ik maak er werk van fruit en rauwkost in een keer tot hapklaar te verwerken. Echt hapklaar he. Die gaan mee naar het werk om tussendoor aan de computer te eten. Maar 's avonds en tussendoor kan ik er ook vaak niet afblijven.
  Een hele tros druiven of bakje bessen wordt op voorhand gewassen en over potjes verdeeld, hele komkommers en wortels in reepjes gesneden, alles in de koelkast.
  Google zeker eens 'salad in a jar', wie weet word je nOg creastiner! 😉
  Ik hoop dat je er iets aan mag hebben want ik zie je niet graag zo ontmoedigd!
  Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.