Moet jij Hello Fresh uitproberen?

 

Wie wilt het niet, vers en lekker eten op tafel zetten zonder veel moeite te doen? Ik deed van Hello Fresh en laat jullie weten of ze hun belofte om vers, lekker en gemakkelijk te koken waarmaken.

Ik weet niet of er veel van jullie al eens gekookt hebben met Hello Fresh maar ik denk zeker dat iedereen er al eens van gehoord heeft. Het is een service die recepten aan huis levert, met alle ingrediënten erbij. Bovendien zijn het allemaal verse producten. Zo moet je dus niet meer naar de supermarkt en heb je toch vers eten.

Mijn zus en schoonbroer doen dit nu al een hele tijd (9 maand om precies te zijn). Ze zijn er verzot op en konden niet wachten om mij een kortingscode te geven zodat ik het ook eens zou uitproberen. Dat zij op die manier extra korting kregen zat daar natuurlijk ook voor iets tussen.

Die boot heb ik echter toch een hele tijd afgehouden, maar zoals je aan dit bericht al kan merken ben ik gezwicht onder de druk van de hype en bovengenoemde familie. Na twee weken Hello Fresh kan ik dus een eerlijke, ongesponserde mening voorschotelen. En laten we dat op de ouderwetse manier doen met een lijstje voordelen en nadelen.

Voordelen:

  • Hier moet je niet echt diep over nadenken, maar het niet naar de winkel moeten is toch een voordeel. Eigenlijk heb je een beetje dezelfde ervaring van een pizza laten leveren behalve dan dat alles vers is en je het zelf nog even moet mengen en koken.
  • Er zitten heel wat ingrediënten tussen die ik nog niet kende die ik nooit zou durven uitproberen door alle moeilijke namen. Daardoor is het een hele makkelijke manier om dit toch eens uit te proberen. Het scheelt weer een half uur in twee verschillende supermarkten zoeken.
  • De timing klopt. Dat is iets dat redelijk zeldzaam is. Regelmatig probeer ik wel eens een recept die beloofd om op 20 minuten klaar te zijn. Gemiddeld moet ik daar toch 40 minuten voor uitrekken. Ze vergeten dat ik niet geleerd heb om in zo’n sneltempo te snijden zoals de fancy koks.
  • De volgorde van de bereiding is ook effectief de makkelijkste volgorde. Het gebeurt wel eens dat ik recepten tegen kom die ik netjes in de juiste volgorde doe en waarbij ik achteraf ontdek dat ik nog iets moest smelten dat in de mengeling hoort die nu dus staat af te koelen.
  • Je krijgt altijd een verwittiging dat je de box gaat ontvangen en kan deze gemakkelijk pauzeren. Op die manier sta je niet ineens met dubbele boodschappen thuis.

Nadelen:

  • Je moet natuurlijk nog altijd naar de winkel want je hebt ook nog ontbijt en middagmaal nodig. Bovendien kan je maximum voor 5 dagen bestellen. Je moet dus nog 2 dagen zelf de handen uit de mouwen steken.
  • De hoeveelheden zijn soms goed, maar vaak ook echt te weinig. Na de 6 Hello Fresh menu’s die ik geprobeerd heb, heb ik toch wel 2 keer een extra boterham gegeten. Of ben ik nu zo’n veelvraat?
  • Alle creativiteit is weg. Ik weet niet of velen mij dit na gaan zeggen, maar ik vind het leuk om mijn weekmenu evenwichtig voor te bereiden, nieuwe recepten aan te passen aan smaak of gemak (bijvoorbeeld prei in plaats van witloof) en om dat de benodigdheden in de supermarkt te gaan halen. En als het ‘s avonds lekker is, en mijn Mr. cp daar uitvoerig complimenten op geeft ben ik zo fier als een gieter. Maar bij Hello Fresh deden de complimenten mij niet zo veel. Ik had het gevoel dat ik er niets mee te maken had. (een voordeel is dan wel, als het niet lekker is is het jouw schuld niet)
  • De prijs. Dit is het laatste puntje maar toch wel een heel belangrijke. Ik vind de prijs toch wel aan de hoge kant. Als je het vergelijkt met de kwaliteit die je krijgt en de service, is het een goede prijs. Maar wanneer ik het vergeleek met zelf om mijn boodschappen gaan, dan viel het toch even tegen.

Moet je Hello Fresh nu dus uitproberen? Dat mag je helemaal zelf weten. Als je de voor- en nadelen gelezen hebt kunnen jullie vast een beslissing maken naar gelang je eigen situatie. Hoe vaak en graag je zelf naar de winkel gaat, of je toch een zwarte kas hebt die ergens aan op moet e.d..

Hello Fresh maak in ieder geval zijn belofte waar. Als jullie het toch doen? Dan zijn jullie uitgenodigd om deze kortingscode te gebruiken PD6YE3 heb ik er ook nog wat aan 😉

Heb jij ooit al gewerkt met zo iets als Hello Fresh? Misschien kan je hier jouw ervaringen delen voor de mensen die nog op het randje balanceren..

Ps: ik was natuurlijk veel te laat met bedenken dat ik foto’s wou. Dus deze komen van mijn lieftallige getalenteerde zus waar ik zo trots op ben. Je kan haar gezonde levensstijl hier op instagram volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.