Vandaag: Nationale Pannenkoekendag!

Hier eten wij zo ongeveer om de week pannenkoeken. Elke keer dat mijn man de late ploeg heeft en ik daardoor op mijn vrije dag al ‘s middags warm moet eten. Op die manier is geen al te zware maaltijd zo na het uitslapen :). Deze week heeft mijn man de vroege, dus geen pannenkoeken. Heel jammer, want het is vandaag nationale pannenkoekendag! Ik wist tot voor kort niet dat zo’n dag bestaat. Maar om deze heerlijke dag toch in ere te houden, deel ik hier enkele pannenkoekreceptjes waar ik helemaal wild van word!


1. Birthday pancake cake. Wie had gedacht dat een pannenkoek zo kleurrijk kon zijn? Instant geluk voor een pannenkoek-liefhebbende-jarige! (recept op The House That Larst Built)

2. Caramelized Peach and Oat Pancakes. Dit lijkt me een heerlijke variatie. Ben je die pannenkoeken met banaan, appel, kaneel,.. beu? Probeer het eens met pêche. (recept op Cookie and Kate)

3. Pirate Pancakes. Even niet moeilijk doen. Bak je pannenkoeken zoals je ze gewoon bent, maar versier ze eens. Met deze maak je vast jouw zoon ongelofelijk blij. (recept op The Joys of Boys)

4. Pannenkoeken met kwark en bessen. Om toch nog eens wat andere vruchten toe te voegen dan de eeuwige appel en banaan, kan je ook eens voor rode vruchten gaan. Voeg er een beetje kwark aan toe en laat de suiker weg, ook al staat die in het recept. (recept op Seasons)

5. Sushi voor kinderen. Hier zijn we dan toch met de banaan. Maar dit is wel zo origineel gedaan dat het toch dit lijstje moet halen. Op deze manier staan ook de kinderen niet in de kou als je sushi wilt eten. (recept op Uit Paulines keuken)

6. Apple Cinnamon Yogurt Pancakes. Als we dan toch al iets met bananen doen, dan kan ik maar net zoiets cliché als een pannenkoek met appel en kaneel erbij gooien he! Dit recept is echter ook met yoghurt. Dat vind ik wel echt een originele twist. Ik sta te popelen om het uit te proberen!! (recept op Julia’s Album)

Zo dat is het voor vandaag. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.