Mom life #2

Elke week neem ik jullie een dag mee in mijn leven als moeder en vrouw. 24 uur hou ik bij hoe mijn dag er uitziet. Deze week is Elisa 12 weken oud.

Tegenwoordig deel ik mijn nachten in verschillende categorieën, afhankelijk van wanneer ze wakker wordt om te drinken: om 2u = te vroeg, om 3u = nog net acceptabel, om 4u = normaal, om 5u = een streefdoel, om 6u = heel goed, om 7u = heerlijk en om 8u = onrealistisch. Deze nacht besloot ze wakker te worden om 2u, om 3u, om 4u en om 7u. Daar had ik nog geen categorie voor, maar ik denk dat het gewoon onder een slechte nacht valt. Om 2u en om 3u heb ik haar kunnen sussen met een tutje, maar om 4u had ze toch echt wel drinken nodig. Gelukkig valt ze wel elke keer na het drinken goed in slaap.

Toen ze om 7u wakker werd, vond ik het echt wel nog te vroeg om op te staan dus heb ik haar bij mij in bed gelegd, lekker knuffelend hebben we verder geslapen tot mijn wekker om 8u ging. Ik vind het nog altijd nodig om op een deftig uur op te staan, ook al gaat de nacht zo slecht. De volgende nacht kan alleen maar beter zijn als we toch een soort van ritme aanhouden denk ik. Dus ik geef haar drinken, speel met haar en maak mezelf klaar. Ze is deze ochtend tevreden met haar mobile dus ik heb nog eens tijd voor de was, om de kippen eten te geven én om koekjes te maken!

Als ze zo een tweetal uren wakker geweest is gaat ze meestal slapen. Voorlopig leg ik haar ‘s ochtends nog beneden in de box. Puur omdat ik er zelf nog niet klaar voor ben om haar zo veel boven te gaan leggen. Ik moet dan wel heel stil doen, zo durf ik bijna niet van mijn bureaustoel komen, die kraakt namelijk nogal, ha.

Rond 12u is ze wakker en is het tijd om wat te eten, voor zowel Elisa als voor mij. Ik vraag me af of jullie dit ook doen: ik eet mijn boterhammen vaak tijdens de borstvoeding. Ze hangt dan vaak onder de kruimels maar dan heb ik na de voeding wel tijd om lekker met haar te spelen.

Deze middag komt er om 14u30 nog kraambezoek. Vorige keer zei ik nog dat dit waarschijnlijk zal duren tot ze 4 maanden is, ondertussen denk ik tot ze 1 jaar is! Maar ik moet nu snel zijn: als ik haar voor de komst van het bezoek diep in slaap krijgt, slaapt ze misschien een tijdje. En wonder o wonder, dat lukt. Ze slaapt ‘s middags trouwens wel boven in haar bedje, meestal gaat dat goed.

Alsof het afgesproken is wordt ze om 15u30 wakker, een half uur voor ze moet drinken en voor het bezoek weg moet. Ze doet zo lief dat het bezoek helemaal gecharmeerd is van haar open blik en lieve lach. Om 16u, als het bezoek vertrokken is geef ik haar drinken.

Dan snel snel hotdogs eten met mr. Cp nog wat spelen en om 18u30 nog eens drinken geven. Dat is wat aan de vroege kant, maar om 19u30 is het huiskring bij ons en daar ben ik toch ook graag bij. De huiskring kan je zien als een soort boekkenleesclub maar dan over de bijbel, we zijn met een 18- tal jongeren die om de week samenkomen. Elisa vind het ook wel interessant, al die mensen om naar te kijken die om de beurt praten en zo haar aandacht verdienen. Het is een hele gezellige avond, het feit dat ze ook nu terug braaf blijft maakt het ook leuk natuurlijk.

Om 22u00 is het miserie. Het is tijd om te drinken en dan te slapen, maar ze wilt niet goed drinken. Ze draait haar hoofd de hele tijd weg, en hapt dan weer super gulzig aan. Misschien is ze toch een beetje overprikkeld door de dag. Hoewel ze dit nu al vaker zo doet. Als er iemand is die dit herkent en weet wat dit is, laat zeker weten, ik kan jullie tips gebruiken.

Uiteindelijk komt ze toch tot rust, drinkt ze en valt ze als een blok in slaap. Ik ben benieuwd onder welke categorie deze nacht zal vallen.

Vind je het leuk om te lezen hoe mijn dag er uit ziet? Is het herkenbaar? Heb jij een héél ander verhaal of nog tips? Laat het zeker weten, ik lees het graag!

Een gedachte over “Mom life #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.