Momlife #3

Elke week neem ik jullie een dag mee in mijn leven als moeder en vrouw. 24 uur hou ik bij hoe mijn dag er uitziet. Vandaag is Elisa 16 weken oud en hebben we een rustig dagje gepland, niets moet.

01u30 tutje, slapen

05u55 Ze begint wat te morrelen, ik ben al heel tevreden gisteren begon dat al om 4u30. Drinken hoeft ze niet maar tegenwoordig slaapt ze iets minder goed vanaf +/- 5u. Ze heeft dan af en toe een tutje nodig. Dit is dus al vooruitgang.

06u10 tutje

06u20 tutje

07u15 Het laatste uurtje slaap zit er op en de dag kan starten. Vandaag hebben we niet zo veel plannen. Ik zie er wel naar uit, een rustig dagje thuis. Tegenwoordig zit ze dan vaak al in een goed ritme, dus ik heb er wel goede hoop op dat ik straks even mijn handen vrij heb als ze slaapt. Eerst kleed ik haar aan en dan ga ik haar flesje maken. Meestal ligt ze dan lief op bed te wachten maar deze keer hoor ik haar tot beneden jammeren, echt huilen kan ik het nog net niet noemen. Na haar flesje spelen we wat en dan gaan we samen naar beneden.

08u00 Ze ligt lekker in de box te spelen terwijl ik ontbijt en mij ga klaarmaken in de badkamer. Tegenwoordig vind ze het leuk om met haar voeten overal tegen te stampen, dus ik moet het muziekje niet meer gaan aanzetten, dat heeft ze zelf al lang gedaan met haar voetjes.

08u30 Ze ligt nog altijd heerlijk te spelen maar ik heb mijn handen vrij en besluit wat samen te spelen met haar. We zingen liedjes (ik zing, zij kijkt en lacht) en ik doe alsof ik haar ga opeten (vind ze heerlijk!). Om 09u15 merk ik dat ze terug wat moe begint te worden, mooi op schema denk ik dan. Tegenwoordig zing ik altijd nog wat liedjes met haar voor het slapengaan. Ik heb een afspeellijst gemaakt via youtube met leuke kinderliedjes die niet al te hysterisch zijn en zo knuffelen/ zingen we wat.

09u30 Ze slaapt als een roosje en ik begin aan het huishouden: de was, de kippen, de afwasmachine,.. Maar ik heb het wel moeilijk. Dat is iets wat ik vaker wel heb tegenwoordig. Als ze dan slaapt heb ik de neiging om gewoon in de bank te ploffen en er niet meer uit te willen komen. Ik moet mezelf dan slepen om iets te doen, daarom maak ik even een lijstje van de dingen die vandaag moeten gebeuren. Lijstjes helpen mij enorm, dat is voor mij een schop onder mijn kont maar ook een houvast om alles wat te structureren in mijn hoofd. En ja zelfs die dagdagelijkse dingen zoals die was, die kippen en die afwasmachine, belanden dan op het lijstje.

11u20 Een wakkere dochter, weer mooi op schema! Dat belooft voor de rest van de dag. Ik verschoon haar en geef haar het flesje. Drinken ziet ze de laatste tijd vaak als een gelegenheid om boodschap nr. 2 te doen, dus die verse pamper van daarnet kan direct weer verschoond worden. Als ik niets te doen heb, vind ik het soms wel moeilijk om haar alleen te laten spelen, dan voel ik me schuldig omdat ik me niet met haar bezig hou. Is dat iets dat jullie herkennen?

13u10 Ik merk dat ze toch terug redelijk moe is en als ik haar naar boven breng zie ik haar oogjes al dichtvallen terwijl de slaapzak nog niet helemaal aan is. Stiekem ben ik dan wel trots op mezelf dat ik het juist heb aangevoeld. Terwijl ze slaapt doe ik deze keer mijn oefeningen, want jawel: die stonden op mijn lijstje, ha. Ook schrijf ik wat blogs en begin ik aan de voorbereidingen voor het stoffenspektakel. Vrijdag ga ik naar het stoffenspektakel in Gent, ik hoop dat ik daardoor terug wat gebeten raak door het naai-virus want het lag even stil. Maar die voorbereidingen krijg ik niet af, ze laat namelijk van zich horen om 14u45. Ach ja. Dan ga ik haar maar lekker halen.

Voor de derde keer vandaag herhaalt zich het riedeltje: pamper, drinken en wat spelen. Rond 17u00 merk ik dat ze weer wat moe is en besluit ik haar toch terug even op bed te leggen. Dat zal waarschijnlijk een kort slaapje worden, maar dan kan ik in ieder geval beginnen koken en zij bijslapen. Weer vind ik het heerlijk om te merken dat ik het juist aangevoeld heb als ze al heel snel in slaap valt. En zoals ik al dacht wordt het een kort slaapje, na een half uurtje is ze al weer wakker.

18u00 ondertussen is mr. Cp thuis en zijn we aan het eten. Dat is altijd wel een dingetje: Meestal starten we ermee dat Elisa in de sitter naast ons zit. Langzamerhand heeft ze een speelgoedje nodig, dan een tijdje later ook nog een tutje en dan eindigt het ermee dat ze bij mij op schoot zit terwijl ik verder eet (van de maaltijd die ik dan maar snel snel gesneden heb zodat ik het met één hand verder kan eten). Ze wilt er gewoon heel graag bij zitten en ondertussen heb ik er al spijt van dat ik geen stokke tripp trapp met babyzit gekocht heb. Nu vind ik het niet meer nuttig want die gaan tot 6 maanden en dus is dat wel een hele dure aankoop voor 2 maanden gebruik.

18u30 We zijn klaar met eten en terwijl ik beneden opruim geeft mr. Cp Elisa een bad. Ze kan daar echt van genieten en spettert ons helemaal nat. Nog niet bewust maar omdat ze zo enthousiast met haar voetjes stampt. Ik ben benieuwd wat het gaat geven als ze ontdekt dat ze met haar handjes ons nat kan maken.

19u00 Mr. Cp geeft Elisa een flesje en steekt haar daarna in bed terwijl ik zelf een bad neem. Ik heb er al aan gedacht om eens samen met Elisa een bad te nemen maar het is een beetje lastig omdat ik mijn bad wel héél heet wil. Echt waar: ik kom er meestal redelijk rood uit.

20u00 Mr. Cp en ik besluiten een nieuwe serie op Netflix te starten

22u30 We maken Elisa wakker voor een laatste voeding. Daar hebben we ondertussen al een goede routine in: mr. Cp maakt haar wakker en geeft haar nog een verse pamper, ik geef haar het flesje en steek haar terug in bed.

23u00 Ziezo, ik kan gaan slapen. Ik hoop ondertussen dat ze deze nacht weer even goed doet als de afgelopen 3 nachten en dat ze niet meer drinkt, maar voor alle zekerheid staat er nu naast mijn bed toch een flesje klaar met water en een doosje met poeder. Je weet maar nooit.

2 gedachten over “Momlife #3

  1. Ann Van Eenooghe schreef:

    Hallo Christine leuk om het dagverloop samen met je dochtertje te lezen. Ik vind het ook heel leuk hoe je je man noemt. Een vraagje drinkt jullie dochtertje koude melk misschien ?

    Mvg Anneke

    • Creastine schreef:

      Dag anneke, leuk dat je mijn blog volgt en af en toe reageert! Over de melk: nee hoor, we warmen het meestal op. Maar melk op kamertemperatuur mag, dus ik kies er voor om het ‘s nachts niet op te warmen. Ik denk dan dat ze ook vooral gaat drinken als ze echt dorst heeft en het iets minder als troost of gewoonte gaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.