Momlife #4

Elke week neem ik jullie een dag mee in mijn leven als moeder en vrouw. 24 uur hou ik bij hoe mijn dag er uitziet. Vandaag word Elisa 4 maand en ga ik naar het stoffenspektakel.

De afgelopen vier nachten gingen weer zeer goed, zonder drinken ‘s nacht en met maar een stuk of 3 keer snel een tutje geven. Wanneer ik naar bed ging gisteren merkte ik dat ze wat onrustiger was dan anders dus ik bereid me voor op een moeilijke nacht. Als ze pas om 4u van haar laat horen vind ik het al redelijk geslaagd. Nu hoop ik dat ze verder slaapt met een tutje maar ze verliest hem telkens weer en slaapt zeer licht. Het is al 5u30 voor ik zelf terug kan slapen. Niet dat ze de hele tijd weent, bijna niet zelfs, maar ze heeft me nodig. Ach ja, ik heb eigenlijk al geleerd om me er niet meer al te veel in op te jagen. Doordat de dagen zeer goed gaan weet ik dat als het echt nodig is ik wel een keertje overdag kan bijslapen.

Om 7u30 gaat mijn wekker en ik merk dat Elisa ook al wakker begint te worden. Ik blijf nog een beetje liggen tot ze echt goed wakker is en begin dan aan het pamper- drink- speel ritueel van de dag. Tegenwoordig neem ik ze niet meer echt mee naar de badkamer als ik me klaar maak ‘s ochtends. Ik merk namelijk dat ze zich daar steeds sneller begint te vervelen en tegen dat ik klaar ben is het meestal al weer bijna slaaptijd voor haar. Dus dan vind ik het zonde dat ze niet kan spelen. Nu laat ik haar in de box spelen en ondertussen maak ik me klaar. Dat werkt ook prima.

Van 9u15 tot 11u15 slaapt ze weer en dan is het tijd om ons klaar te maken. Ik heb met een vriendin afgesproken om naar het stoffenspektakel te gaan. Zoals ik vorige week al zei wordt dat mijn schop onder de kont om terug te naaien, of dat hoop ik toch. Wel vind ik het spannend om te zien hoe dat gaat lopen met Elisa.

Rond 12u20 zijn we in de Expo van Gent aan het rondneuzen tussen de stofjes en het valt me op hoe rustig het is. Vorige keer moest ik bijna een uur aanschuiven om op de parking te komen, maar nu is het gewoon lekker relaxt. Het aanbod spreekt me ook wel aan, voor het eerst koop ik een stofje om een trui te maken voor mr. Cp. En Elisa, die doet het heel goed. Ze speelt een beetje in haar buggy. Wanneer ik dan merk dat ze moe wordt leg ik het speelgoed weg, een sjaal over de buggy om het donker te maken en geef ik haar een tut. Het duurt een minuutje of 10 en dan slaapt ze. Wat een overwinning!

Tegen dat we naar de Ikea aan het wandelen zijn om 14u30 wordt ze wel al terug wakker. Ze heeft minder geslapen dan normaal, maar genoeg om het weer even aan te kunnen en het lukt me deze keer om me er geen zorgen over te maken. In de Ikea eten we een lekker taartje en krijgt Elisa haar flesje. Terwijl we nog gezellig babbelen speelt zij wat op mijn schoot en als ze moe wordt leg ik haar terug in de buggy. Na een minuut of 10 heen en weer wiegen met de buggy (ik blijf zitten) is ze weer vertrokken.

De terugweg om 16u45 is wat moeilijker. Ze is het nu wel echt beu in dat stoeltje en wilt niet meer in slaap komen, dus ze huilt en blijft huilen. Ik ga tot twee keer toe aan de kant staan om een tut en speelgoed te geven, maar ze moet het niet hebben. Dan maar zingen, zodra ik begin te zingen zwijgt ze. Dus de overige 20 minuten zing ik ‘tien kleine visjes’ en ‘zo varen de scheepjes voorbij’. Dat dit helpt vind ik ook al weer een kleine overwinning.

Thuisgekomen heb ik geen zin om te koken dus warm ik de overschot van de vorige dag op en steek daarna Elisa in bad. Rond 19u00 krijgt ze dan haar flesje en wat komt ze moe over! Dus na haar flesje direct naar bed met haar. Zelf ben ik toch wel redelijk moe van de dag en zie ik het toch niet zitten om nu al te naaien (hopelijk komt die schop onder m’n kont gewoon met wat vertraging). Maar bloggen zie ik wel zitten, als het maar vanuit mijn zetel kan. Nu nog om 22u30 even Elisa wakker maken voor de laatste fles, terug in bed leggen en dan is het weer tijd voor de nieuwe dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.