Momlife #5 Het eerste hapje

Elke week neem ik jullie een dag mee in mijn leven als moeder en vrouw. 24 uur hou ik bij hoe mijn dag er uitziet. Het is een zaterdag, Elisa is 4 maanden en een week en vandaag zal ze haar eerste hapje krijgen.

De dag start zoals normaal: om 4u een tutje, om 5u een tutje en dan vanaf 6u een paar keer een tutje tot 7u30. Ik raak dan altijd de tel kwijt, soms is dat maar 1 keer soms 3 of 4. Ze is dan wakker aan het worden en heeft even een tutje nodig. Rond 7u is ze dan vaak wakker en laat ik haar nog tetteren in bed terwijl ik zelf probeer wakker te worden.

Als ik ze dan verse kledij heb aangetrokken, en schone pamper en het flesje gegeven heb, gaan we naar beneden. Terwijl ze speelt eet ik en maak ik mijn lijstje. Het is echt een nieuwe gewoonte van mij geworden om ‘s ochtends dat lijstje te maken. Alle taken, ook de stomme die maar 2min duren komen er op te staan, zo kan ik mijn hoofd leeg maken en schiet ik ook effectief in actie.

Na nog wat te spelen gaat Elisa naar bed om 9u15 en dan het eerste op de agenda: yoga! Heerlijk om zo de dag te beginnen. Ik geef mr. cp die vandaag thuis is wel instructies om te gaan gamen, anders voel ik mij bekeken terwijl ik me in bochten probeer te wringen. De opmerkingen die hij dan meestal maakt zorgen er ook niet voor dat ik mij minder opgelaten voel. Hierna doe ik nog wat bijbelstudie, verzorg ik de kippen en lees ik nog een paar laatste dingetjes over vaste voeding.

Want straks krijgt ze haar eerste hapje! Ik heb al een tijdje het idee dat ze er klaar voor is maar mr. Cp wou er heel graag bij zijn de eerste keer dus hebben we tot vandaag gewacht. Ik ben een beetje laat klaar met het hapje namelijk 11u20 maar Elisa had blijkbaar zin om wat langer te slapen dus dat komt goed uit. Om 11u30 maken we haar toch maar wakker om te komen eten,ze heeft redelijk lang geslapen en anders wordt haar hapje weer koud. Ik vraag me echt af hoe anderen dat doen: hoe zorg je ervoor dat je dat goed getimed krijgt? Als je tips hebt: ik hoor ze heel graag!

Mr. Cp verschoont haar en ik ben ondertussen op van de zenuwen, daar gaan we dan! Ze trekt vooral veel vieze gezichten, toch trekt ze de lepel naar haar toe en opent ze haar mond wijd. Kwestie van tegengestelde signalen te geven enzo. Uiteindelijk denk ik dat ze ongeveer 10 gram op heeft. Helemaal niet veel maar wel meer dan genoeg om het te leren. Waar ik nu wel rekening mee zal moeten houden is dat haar speeksel ook wat gekleurd is van het eten  vanaf nu (oranje door de worteltjes) en dat kan voor plekken zorgen in de zetel. Haar flesje ziet ze na het proberen toch nog altijd liever komen en raakt helemaal leeg.

Weer spelen we wat samen, en zij ook een beetje alleen. Alleen spelen gaat de laatste tijd wel een stuk moeilijker bij haar. Ze is snel gefrustreerd, wilt dingen doen die ze nog niet kan en ik schiet al heel snel in actie dan samen met haar te spelen. Ach ja, ze zal later nog genoeg alleen spelen. Als ze terug gaat slapen om 13u00 spelen mr. Cp en ik scrabble drinken we thee en eten we m&m’s.

Net als het spelletje gedaan is meldt ze zich weer, wat een timing (ik won trouwens, volgens mr. Cp op een oneerlijke manier omdat ik soms al eens een lettertje aanleg.. winnen is winnen zeg ik). Na weer wat samen en alleen spelen legt mr. cp Elisa in bed en ga ik koken. Het is te zeggen: dat ga ik nu doen want ik heb eerst al een deel van de dag hier neergeschreven. 🙂

Na het eten krijgt Elisa die weer wakker is na een half uurtje slapen een bad, een fles en wordt ze in bed gelegd door mr. cp. Slapen doet ze snel en wij kunnen genieten van een avondje netflix. Om 22u30 maken we haar nog wakker voor een laatste flesje en naar gewoonte slaapt ze direct verder. Hopelijk tot 7u30, maar ik weet beter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.