Momlife #6 Het eerste lachje luidop

Elke week neem ik jullie een dag mee in mijn leven als moeder en vrouw. 24 uur hou ik bij hoe mijn dag er uitziet. Vandaag is het zondag, dat betekent dat wij naar de kerk gaan. Elisa is 4,5 maand en ze lacht vandaag voor het eerst luidop.

Het is eigenlijk wel grappig dat ik toevallig mijn dag neerschrijf op de momenten dat er iets speciaals gebeurt. Vorige week het eerste hapje, vandaag het eerste lachje luidop! Maar goed, eerst terug naar de ochtend. Die begon al om 3u, ik ben namelijk gestopt met Elisa ‘s avonds nog wakker te maken om te drinken. Vannacht besloot ze dus om 3u dat het toch tijd was voor een fles. Gelukkig slaapt ze daarna gewoon verder tot 6u30. Vanaf dan horen we haar af en toe, krijgt ze af en toe een tut maar ze blijft nog even in haar bedje. Om 7u leggen we haar even tussen ons in en knuffelen we een beetje met haar.

Als ze daarna gevoed is, propere kleren aanheeft gaat ze met mr. cp naar beneden terwijl ik douch en mij klaarmaak voor de dag. Als ik klaar ben ga ik naar beneden en kan mr. cp zich klaarmaken. Om 9u15 vertrekken we dan naar de kerk. Daar gaat ze altijd een 45- tal minuten naar de kindercreche. Ze begint het daar steeds meer en meer te wennen en aangezien ze vandaag toevallig het enige kindje is krijgt ze heel veel aandacht. Genieten dat ze ervan doet.

Na de dienst geef ik haar in de kerk haar fles terwijl ik nog napraat met onze vrienden daar. Terug thuis rond 13u00 is Elisa al helemaal uit haar ritme. De zondagen zijn op dat vlak altijd een chaos doordat ze in de kerk niet slaapt. Maar gelukkig komt dat altijd wel goed met haar. Deze keer steek ik haar dus redelijk laat in bed, om 13u15.

Terwijl ze slaapt leg ik me even op de zetel en wordt ineens weer wakker als ik haar om 15u hoor! Oei! Ach ja, dat mag nog altijd een keertje zeker, het is niet omdat de kraamweken voorbij zijn dat ik geen dutjes meer mag doen toch? TOCH?

Elisa drinkt en speelt heerlijk op de mat. Van 17u tot 18u slaapt ze nog even terwijl ik kook en dan komt ze bij ons aan tafel terwijl wij eten. Dit is nog altijd op dezelfde manier: ze start in haar sitter en eindigt bij mij op schoot terwijl ik nog wat naar binnen probeer te schuiven. Om 18u30 krijgt ze een badje (wat ze trouwens heerlijk vindt!) en dan haar fles. En dan komt het hoor, goed opgelet het grote moment:

Na haar flesje is ze vrolijk rond aan het kijken, ik heb haar op mijn schouder en tik wat op haar neus. Ik merk dat ze het leuk vindt en maak er dan maar een geluidje bij. En ineens.. ze had al wat geluiden gemaakt die er sterk op leken, maar toen ineens was het echt! Een echte hahaha lach! Ik was ondertussen ook luidop aan het lachen (en huilen tegelijk) en zij lachte ook nog steeds luidop. Mr. cp kwam erbij en het was echt een wisselwerking van wij die lachten en zij die lachte.. Heerlijk!

Uiteindelijk kwam het moment toch om haar in bed te steken. Na een paar afleveringen op netflix gingen wij ook naar bed en toen we daar na aan het praten waren kreeg ik natuurlijk weer tranen in mijn ogen. Zo een heerlijk moment die lachende dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.