Wat eet Elisa – 7 maand

Vandaag wil ik jullie vertellen over wat Elisa eet op een dag. Niet elke dag is hetzelfde maar ik heb altijd veel aan die ervaringen van anderen, gewoon om een basis te hebben en dan doe je er verder mee wat je zelf wilt (wat sowieso opgaat voor elke blog die ik schrijf).

‘s Ochtends start Elisa met een flesje van 180ml +6 scheppen. Dat is redelijk veel voor haar en meestal krijgt ze het niet op maar omdat ze het heel af en toe wel helemaal opdrinkt blijf ik dezelfde hoeveelheid maken. Als moeder wil je nu eenmaal geen hongerige baby! Believe me!

In de voormiddag krijgt ze fruit. Ik maak meestal de hoeveelheid van één groot stuk fruit, meestal in een mengeling. Bijvoorbeeld een halve mango met een halve peer, of een halve avocado met een kwart meloen,.. en heel zelden doe ik er eens een halve koek door. Om een beetje een houvast te hebben hoeveel ze eet, weeg ik het nog steeds en de portie is altijd rond de 150g. Dit eet ze eigenlijk nooit op, meestal de helft of iets meer dan de helft en de rest bewaar ik in de koelkast.

‘s Middags rond 12 uur eet ik meestal zelf een boterham. Tegenwoordig zet ik haar erbij en krijgt ze ook een boterham met confituur of boter of pindakaas of .. De stukjes scheur ik zelf af en geef ik haar, in haar handje, op haar tafel of in haar mond afhankelijk van wat ze zelf aangeeft. Deze boterham doe ik nu al een weekje en het gaat zeer goed. Voor of na de boterham krijgt ze ook nog melk (90ml +3 scheppen) maar die drinkt ze ook zelden op.

In de namiddag rond 15u/16u krijgt ze steeds eerst de rest van haar fruit. Afhankelijk van hoeveel daar nog van over was vul ik het aan met een cracotte wat yoghurt of een soepstengel. Wat ik hier geef hangt ook een beetje af van hoe laat ze wakker was. Als het te dicht bij het avondeten is kies ik voor iets klein en licht.

Dan eten we altijd samen om 17u30. Ik en Mr. cp eten onze maaltijd en ondertussen geven we afwisselend de groentepap aan Elisa. Dat gaat heel vlot, soms moet ze eens eventjes wachten maar geduld is een schone zaak toch? De papjes maak ik overigens zelf met de babycook. Meestal maak ik er genoeg voor 2 dagen maar soms heb ik eens een kookdagje en maak ik een hele voorraad die dan in de diepvries kan voor de ‘luie’ dagen. En als ik weg ga neem ik een kant en klaar potje mee.

Voor het slapen gaan maken we weer een flesje, eentje van 180ml + 6scheppen en ook hier is het weer hetzelfde verhaal: zelden drinkt ze het helemaal op. Meestal raakt ze wel over de helft maar we forceren ook niets, ze zal wel binnenkrijgen wat ze nodig heeft.

Trouwens bij alle ‘vaste’ maaltijden, dus ook de papjes, krijgt ze water erna. Als ik merk dat ze genoeg heeft gegeten hou ik de waterfles voor haar en daar grijpt ze altijd heel gretig naar. Ze kent ook het verschil tussen haar water- of melkfles en geeft zeer duidelijk aan wat ze wilt. Had ik al gezegd dat ze een sterk willetje heeft?


Ik hoop dat ik hiermee eens een beeld heb geschept van een dag qua eten. De tijden en hoeveelheden zijn altijd een klein beetje anders, wat normaal is: ik heb ook niet elke dag op exact hetzelfde moment zin om exact evenveel te eten als de vorige dag..

Als je er iets aan had laat het dan zeker weten, of als je tips hebt: ik kan altijd nog gezonde leuke tussendoortjes gebruiken! Ik hoor graag van jullie.

Geplaatst in: Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.