Een zomerjas voor mannen: Durf ik dit echt?

Ik heb een beetje een zot kop gekregen sinds ik mijn diploma voor kleermaakster heb, denk ik. Een aantal weken geleden heb ik namelijk beloofd aan mijn man om een jas te maken voor hem! Sinds ik mijn grootste vrees op naaivlak al heb overwonnen: een broek maken, denk ik stiekem dat ik alles wel aankan. Wat hoop ik om – over deze zomerjas voor mannen – juist te zijn.

Hoe ik op dit waanzinnig idee kwam? Dat had alles te maken maken met een budget. Deze maand hebben we heel wat grote uitgaven gedaan (wc ontstoppen, reis naar New York boeken, ..) en daarom vond ik het zelf een beetje lastig om geld te gaan uitgeven op het stoffenspektakel, maar dat ik er toch naar toe zou gaan was een feit. Om dit op te lossen legde ik mezelf een budget van 20 euro op. Voor dat geld leek het mij zeker mogelijk om een mooie Maxi Dress te maken. Ik rekende zo een beetje hoelang ik daar aan bezig zou zijn en dacht in april wel klaar te zijn. Maar wat dan, als het klaar is zou ik zonder stof zitten: het stoffenspektakel komt echt niet vaak deze kant uit en in deze buurt zijn er verder geen goedkope stoffenwinkels. Toen dacht ik aan Mr. Cp zijn zomerjas die versleten is, vorige zomer hadden we al heel veel winkels gedaan en vonden we nergens zo een jas. Zo ging het lampje branden. Geld uitgeven voor iemand anders vind ik namelijk veel makkelijker!

Na het internet een tijd afgezocht te hebben en maar 4 geschikte patronen gevonden te hebben (I mean?? 4?) kozen we samen voor dit patroontje. Het is een elegante blazer en door de boord bij de mouw onderaan + door een juiste stofkeuze zal het ook echt als een zomerjas gedragen kunnen worden.

 

Mannen zomerjas

Ik koos wel voor het model zonder de riem, die vind ik eleganter. De verzonken zakken (zeg ik dit juist?) vind ik ook een stuk mooier dan wanneer ze er zichtbaar op zitten.

Zomerjas mannen

Het is het een projectje waar ik wel een tijdje mee bezig zal zijn en heel wat technieken op kan loslaten: ik zal een kraag inzetten, een mouw inzetten, het patroon aanpassen zodat ik geen epauletten gebruik, de jas moeten verlengen én ik zal moeten zorgen dat de taille mooi op de juiste plaats valt. Spannend, maar ik heb er kei veel zin in!

Terwijl ik stap per stap rustig verder werk deel ik graag de vooruitgang met jullie in deze zeven-delige-‘zomerjas voor mannen’- serie. Volgen jullie mee?

Zomerjas voor mannen- serie

  1. Introductie
  2. Patroon en benodigdheden
  3. Patroondelen en maten
  4. De eerste pasbeurt en aanpassingen
  5. De aanpassingen overbrengen en knippen in de goede stof
  6. De jas in elkaar zetten
  7. Final Reveal

Heeft iemand van jullie al ooit iets gemaakt voor jullie man? Hoe ging dat? Geef me maar wat motivatie en inspiratie 🙂

0 gedachten over “Een zomerjas voor mannen: Durf ik dit echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.