Han Solo outfit

Liefje?
Ja?
Moet ik eens iets voor jou maken?
Ja, een Han Solo outfit graag!

Mijn Mr. Cp is een groot fan van Star Wars. Toen de nieuwe film uitkwam is hij gaan kijken in een kostuum van Obi Wan Kenobi, dit huren was 60 euro. Hij had al eens gevraagd of ik zo een kostuum voor hem wou naaien maar ik vond niet direct een geschikt patroon dus het plan werd geparkeerd, tot hij met dit idee aankwam. Dit leek me makkelijker en het patroontje kon ik zelf toch ontwerpen?

Niet dat ik ooit al een patroon zelf gemaakt heb of zo, dus ik ging voor een veilige oplossing en kopieerde eigenlijk een van zijn bestaande t- shirts. By MiekK had ooit een fantastische beschrijving gemaakt over hoe je dat het beste kan aanpakken. Het bleek enorm simpel! Alles hiervan lukte direct en ik had al snel een mooi patroon om mee aan de slag te gaan. Ik kan je wel zeggen dat ik enorm veel zenuwen had om in de stof te knippen.

Het probleem dat rees was dat een gewone t- shirt van Mr. Cp niet echt een v- hals of een opstaande kraag heeft, zoals Han Solo die altijd draagt, dus moest er nog het een en het ander aangepast worden. Deze twee technieken (v- hals en kraag) had ik eerder al gebruikt om een bloesje voor mezelf te maken en ik ging dus op zoek naar de beschrijving. De v- hals was makkelijk uit te knippen en zelf voor de kraag kon ik het patroon van dit bloesje gedeeltelijk overnemen.

Ik zal niet zeggen dat het makkelijk was, maar dat zorgt er juist voor dat ik er echt enorm trots op ben. Dit is ongeveer het eerste kledingstuk dat ik zonder patroon maakte! Er volgen er nog..

De broek was nog makkelijker. Mr. Cp vond al heel snel een goedkope blauwe broek in de C&A, toevallig in de solden enal! Deze broek stond hem eigenlijk wel goed, en daardoor vond ik het net een beetje zonde om er in te gaan naaien. Maar ach, voor die 10 euro en ik maak er nog eens iemand gelukkig mee. Het lint kwam van de Veritas, de blauwe strepen tekende Mr.Cp er op met alcoholstift. Benieuwd hoe hij uit de was zal komen later.

En hier volgen dan enkele foto’s van onze zondagmiddag-fotoshoot. As we speak is Mr. Cp het kostuum gaan showen op Facts, waar hij beslist niet uit de toon zal vallen. Have Fun Liefje šŸ˜‰

hansolo5

hansolo6

 

Een gedachte over “Han Solo outfit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.