Maxi Dress inspiratie

Woehoew, we hebben onze reis naar New York City geboekt! Driedubbele hoera en een danspasje erbij! En toen besloot ik dat ik in New York een Maxi Dress wil dragen. Deze maand wil ik mij erop toeleggen om deze te naaien. Volgende week zondag ga ik naar het stoffenspektakel. Maar eerst moet ik toch een patroon kiezen. Dit zijn alvast enkele van mijn keuzes:

Nr 1: Butterick B6308

Deze vind ik zeer elegant. De plooitjes lijken mij wat moeilijker en zijn waarschijnlijk ook de reden waarom het moeilijkheidsgraad 2 is. Hij valt echt wel mooi naar beneden.

 

Nr2: Butterick B6206

Deze jurk is al iets sportiever, het geeft minder de indruk dat je naar een soirée gaat. De mogelijkheid (A) om zo een kleedje te maken die naar achteren toe langer is (dat zal wel een speciale naam hebben die ik niet ken) vind ik ook echt een meerwaarde.

Nr 3: Mc Call’s M7158

Anders dan de vorige valt deze recht naar beneden, dat leek mij op het eerste zicht wat minder mooi, maar toen zag ik de split! Ooh wat heerlijk om een split te hebben.. En de spaghettibandjes maken het ook echt aangenaam voor de zomerse temperaturen.

 

Nr 4: Simplicity 1143

Dit jurkje doet me erg aan nummer 2 denken, maar de afwerking aan de hals is sportiever en komt daardoor wat jonger over. Bovendien lijkt hij mij nog makkelijker om te maken aangezien hij enkel uit een voor- en achterpand bestaat. Simplicity…
(ow en het is deze maand 50% korting op simplicity patronen via naaipatronen.nl, dat helpt ook)

Nr 5: Mc Call’s M7121

Waahaaw, wat een mooie stof. Die stof ga ik natuurlijk nooit vinden dus dat mag ik niet meenemen in mijn keuze. Maar zou het niet prachtig zijn als die toevallig te koop ligt volgende week? Ik vind het patroon ook echt een mooie combinatie tussen elegant en sportief, kijk maar naar de rug: die is echt mooi.

 

 

Zo zie je direct waarom ik niet kan kiezen.. Even tussen haakjes: ik word NIET gesponsord voor deze post. Ik heb gewoon hulp nodig. Dus wat denken jullie welk patroon schreeuwt om gemaakt te worden?

0 gedachten over “Maxi Dress inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.