Namaak vestje

Meestal ben ik bij het naaien een treuzelaar. Dan denk ik steeds een hele tijd na voor ik effectief aan de volgende stap begin. Het lastige daaraan is dat op die manier een naaiprojectje echt lang kan duren. Bovendien vind ik dat ik ondertussen wel wat meer zelfvertrouwen mag hebben op naaivlak. Dat bedoel ik helemaal niet arrogant ofzo, maar ik naai nu best al een hele tijd en ik heb zelf een kleermakersdiploma. Dus soms moet ik er gewoon wat meer voor gaan.

jas-nagemaakt3

Met dit projectje heb ik dat wel gedaan en ik ben er best wel trots op. Het is nu de tweede keer dat ik iets heb gemaakt zonder een echt patroon. De eerste keer zag je al op mijn blog verschijnen en was volgens mij een echt succes. Ik nam een patroon over van een bestaand t-shirt en dat is eigenlijk makkelijker dan ik dacht. Zelf heb ik een leuke vest in huis waar ik veel complimentjes over krijg en die er niet zo ingewikkeld uitzag, dus ik wou het ook eens voor mijzelf proberen, dat namaken.

jas-nagemaakt5

Uiteindelijk ging het ook wel makkelijk om het te maken, alleen die biais heb ik eerst met een soort nepleer geprobeerd om het wat een stoere look te kunnen geven. Dat was echt geen succes. Als mensen mij zouden vragen naar een tip om te naaien met nepleer-biais dan kan ik heel kort zijn: ‘niet doen!’. Ik ben dan maar snel naar de winkel gegaan om satijnen biais en dat gaf een beetje hetzelfde effect maar het viel veel soepeler.

jas-nagemaakt1

jas-nagemaakt4

Dit vestje vind ik zelf wel leuk geworden en het is lekker zacht en warm om te dragen, wat ook altijd een pluspunt is. Mr. Cp vindt het wat minder mooi, vooral omdat het aan de voorkant wat breed overkomt. En eigenlijk heeft hij daar wel een punt hoor, ik heb er per ongeluk 2 cm naadwaarde aangezet zonder na te denken dat dat bij een biais niet hoeft, dus.. Allesinds; ik heb nog andere stof liggen om zo een vest te maken en dan pas ik hem een klein beetje aan. En ondertussen draag ik deze met veel plezier!!

Hebben jullie ooit al iets nagemaakt?

Patroon: zelf getekend

Stof: stoffenspektakel

Biais: zwarte zijde, Veritas

6 gedachten over “Namaak vestje

  1. Delphine schreef:

    wauw! dit zonder patroon maken is helemaal top, je mag zeker meer zelfvertrouwen krijgen op vlak van naaien want dit is gewoon super
    (ps: ik heb ooit hetzelfde geprobeerd met nepleren biais en geef ook dezelfde tip: don’t)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.