Quick tricot

Voor al wie een heilige vrees voor tricot heeft, lees snel verder! Want ik maakt al voor de 4e keer een kleedje in deze gevreesde stof en ik heb het ultieme pluspunt ontdekt.

Ondertussen heb ik nu al 4 kleedjes gemaakt in tricot en ik vind het heerlijk. Hoewel ik er eerst zo bang voor was. De confrontatie met tricot ging ik aan bij een kleedje dat mij zo beviel dat ik het een tweede keer gemaakt heb. En ik draag ze allebei nog vaak! Oh en het grootste pluspunt, het ultieme pluspunt van tricot: veel minder strijkwerk!! Kom op wie nu nog niet bekeerd is moet mij maar eens mailen voor een persoonlijk gesprekje hoor.

Dit kleedje maakte ik in een mum van tijd. Echt ik ben niet zo iemand die dagen zit te zwoegen en zweten en dan een foto op facebook plaatst waarin ik vertel dat ik het ‘even’ in elkaar gezet heb. Maar dit kleedje naait zichzelf gewoon. De mouwen zijn aangeknipt en dat bespaart al heel wat tijd. Het lastigste is om de elastiek er in te steken. Maar dat doe je gewoon voor een filmpje of jouw favoriete serie en dan vergeet je haast dat je er mee bezig bent.

Als ik het kleedje nog eens maak zou ik het bovenstuk toch iets langer maken zodat het nog wat meer over de elastiek valt. Vrees niet het patroon is juist, ik heb er gewoon te veel af geknipt 🙂

Had ik al verteld dat ik voor het eerst met een tweelingnaald gewerkt heb en dat het geweldig is? Of moet ik die in een andere post nog eens aanprijzen?

Hebben jullie al ervaringen met tricot? Heb ik jullie bekeerd? 😉

Stof: tricot van het stoffenspektakel
Patroon: knipmode KM1501-29

0 gedachten over “Quick tricot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.