American Cookies

Op aanvraag maakte ik nog eens één van mijn makkelijkste lekkerste en populairste koekjes klaar. Waarom dat in lange tijd de laatste zullen zijn laat ik snel weten :'(

Enkele goede redenen om American cookies te maken
+ lekker
+ je moet het zelfs niet bakken, het deeg jan je zo eten (cookie dough noemt dat in Amerika)
+ als je aan de lijn bent en net zoals mij maar 1 iets per dag wilt sneukelen kan je een extra groot koekje maken voor jezelf
+ chocola…
+ Let the pig do the talking:

 

 

American Cookies:
Voor 22 koekjes.
Benodigdheden:
  • 130 g ongezouten boter
  • 190 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el melk
  • 220 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 g stukjes pure chocolade

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Of baksilicone, veel beter voor onze afvalberg. En het geeft een leuk kleurtje 🙂
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop ze door elkaar
  • Roer de vanille essence erdoor en voeg al kloppend het ei toe
  • Roer de melk erdoor.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en schep dit mengsel vervolgens door het ei- botermengsel
  • Roer de stukjes pure chocolade erdoor
  • Leg afgestreken eetlepels van het mengsel op de bakplaat tussen de koekjes moet ca. 4 cm ruimte zitten.
  • Druk de koekjes licht aan met een door de bloem gehaalde vork
  • Bak ze in 15min goudgeel
  • laat ze afkoelen op een rooster
  • Let op: als je ze net uit de oven komen zijn ze nog redelijk flexibel. Dit is normaal 🙂 Ze worden harder als ze afkoelen..

Een sfeerbeeld 🙂

0 gedachten over “American Cookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *