Bananen- cheesecake

Soms is het niet evident om een blog te schrijven. Hoewel ik vol ideeën zit, wil ik niet altijd over alles schrijven. Het is namelijk een uitdaging om er een beetje de balans in te houden voor jullie. Dat het soms eens over boeken kan gaan, soms eens over naaien, en nog meer. Sommigen zouden misschien interesse verliezen als het steeds over hetzelfde gaat.

Deze week kwam mijn blogidee van een lieve vriendin. Ze vroeg of ik nog een lekker recept wist voor kaastaart. Ik heb daar een receptenboek over maar ik had nog maar 1 taart gemaakt. Testing- time dus.
Zowel ik als mijn vriend vonden het een lekkere taart. Sommigen vonden het wat minder. Je moet namelijk echt wel voor banaan te vinden zijn. De bodem bestond uit andere een andere samenstelling dan die van de chocolade- karamel- cheesecake en deze vond ik minder lekker. Het recept van deze taart vind je hier. Bij de bereidingswijze zal ik toevoegen hoe je de lekkere versie kan maken zo kan je zelf kiezen.

Maar eerst even showen met het resultaat 🙂

Lekker toch?
Bananen- cheesecake
Tips:
  • Maak de bodem een paar uur op voorhand dat die nog kan afkoelen
  • Wil je de lekkere bodem, laat het lijnzaadmeel of aardappelzetmeel weg
Bereidingstijd:
  • 10 min bodem voorbereiden + 10 min bakken = 20 min 
  • 20 min vulling voorbereiden + 60 min bakken + 60 min afkoelen = 2u20
 Benodigdheden:
  • 200 gram digestive- koekjes (of naturel sprits, heb ik in de carrefour gevonden) 
  • 200 gram boter (gesmolten)
  • 100 gram lijnzaadmeel (heb ik vervangen met aardappelzetmeel)
  • 500 gram roomkaas
  • 2 middelgrote bananen
  • 600 ml crème fraîche
  • 220 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 el maïzena
  • 3 el citroensap
  • 1 1/2 tl vanille essence (dat is een potje bruin vloeibaar spul dat je bij de bakartikelen kan vinden (met dank aan mijn lieve vriendin S.V.A. weet ik dat ))
  • geklopte slagroom, en geroosterde hazelnoten om de garneren (heb ik zelf weggelaten)

Bereiding:

  •  Verwarm de oven voor op 180°

De bodem:

  • Vermeng de koekkruimels met lijnzaadmeel (dit kan weggelaten worden) en boter
  • Druk het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm
  • bak 10 min.
  • laat afkoelen
De vulling:

  • roer de roomkaas, bananen, crème fraîche en suiker tot een glad mengsel
  • voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging
  • voeg maïzena, citroensap en vanille toe en meng goed
  • schenk de vulling op de bodem
  • bak 1 uur
  • zet de oven uit en laat de cheesecake er 1 uur in afkoelen
  • garneer de taart met geklopte slagroom en geroosterde hazelnoten (heb ik zelf niet gedaan) 


Smakelijk!
 Laat zeker eens weten wat jullie er van vonden!
The beginning

The end

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *