Macaroni- gehaktschotel

School, kuisen, koken, brood maken, brood snijden, tv- kijken, slapen… Het is heerlijk om langzaam maar zeker eigen tradities te beginnen en routines te starten. Zo kuis ik elke dinsdag mijn huis. En ik dweil mijzelf buiten. Dan ga ik winkelen en is het droog als ik terug ben.

Deze week ging ik winkelen voor de ‘macaroni- gehakschotel’. De foto in de Libelle zag er wel leuk uit. En het was super lekker. Natuurlijk had ik te veel gemaakt, maar daardoor konden we er de volgende dag nog eens van genieten. We waren er allebei ondersteboven van! En ik ga het nog vaak maken.

De foto is rechtsreeks uit het boekje, aangezien ik vergeten ben om van mijn eigen gerecht een foto te trekken. Het mijne zag er hetzelfde uit hoor 🙂 Wel heb ik mijn aanpassingen in het recept erbij gezet.

Maar voordat ik eraan begin, wil ik nog zeggen dat de Give- Away bijna uitgedeeld wordt.. Er zijn nu al 17 volgers op bloglovin. Dus daar zijn er nog maar 5 nodig voordat ik uitdeel!!

Macaroni- gehakschotel:

Voor 2 personen

 Tips:

  • Zelf heb ik 1 courgette gebruikt, maar dit kan je makkelijk vervangen door een ander seizoensgroeten.

Benodigdheden:

  •  250 g macaroni
  • 500 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 1 el paneermeel
  • 50 g bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 200 g tomatenblokes
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 g boter
  • 50 g parmezaan
  • half kaneelstokje
  • olijfolie
  • kruiden: laurier, kruidnagel, oregano, nootmuskaat, chilipoeder, peper en zout

Bereiding:

  • Maak de tomatensaus: 
    • snij de courgetten en stoof ze samen met de knoflook glazig in olijfolie
    • voeg het gehakt toe en bak het. 
    • doe er de wijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, kaneel, kruidnagel, laurier, oregano chilipoeder en 50 ml water bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 tot 40 min koken, roer vaak om. Haal halverwege het kaneelstokje er uit.
    • zeker af en toe proeven en bijkruiden naar eigen smaak
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Maak de bechamelsaus:
    • smelt de boter
    • haal de pan van het vuur en doe er de bloem al kloppend bij
    • zet het terug op het vuur en laat het 1 min koken, al roerend
    • voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat 5 min doorkoken
    • kuid met peper, zout en muskaatnoot
  • Verwarm de over voor op 180°C
  • Klop het ei los, en roer de de helft van de bechamelsaus door. Schep er de pasta door
  • Beboter een ovenschaal. Verdeel er de pasta over en daar bovenop de tomatensaus.
  • Verdeel er de rest van de bechamelsaus over
  • Bestrooi met parmezaan en paneermeel.
  • Zet 40 min in de oven.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *