Pasta met zalmsaus

Een heerlijk receptje nodig?

Een tijdje geleden wouden mijn vriendje en ik weer koken. Zot als hij is van zalm zocht ik naar een receptje voor zalm. Dit bleek een enorme hit en klaar in no -time. Je bent er 1uur mee bezig. Maar het handige is, dat je de saus op het gemak kan laten pruttelen terwijl je verder leest in je boek ofzo 🙂

Ondertussen heb ik het al enkele keren gemaakt en het recept geoptimaliseerd. Foto’s van eten is niet mijn sterke kant dus je moet je verbeelding gebruiken 🙂

Recept: Pasta met zalmsaus:

Voor 4 personen

Tips:
  • Je kan de stappen ook volgen tot voor het toevoegen van de slagroom om een gewone maar heerlijke tomatensaus te maken
  • Serveer: met frans brood en de overschot van de wijn
Benodigdheden:
  • 450 g tomaten
  • 350 g pasta
  • 400 g gerookte zalm
  • 200 ml slagroom
  • kruiden
  • olijfolie
  • witte wijn (optioneel)
Bereiding:
  • Snij de tomaten in kleine partjes (je hoeft ze niet te pellen)
  • Verhit de olijfolie in een pan
  • Voeg de tomaten toe, laat dit een aantal minuten op niet al te hoog vuur gaar worden
  • Kruiden: dit mag pittig zijn, wanneer je de slagroom toevoegt zal dat namelijk afnemen
  • Zodra het mengsel van tomaten dik wordt, wat witte wijn (of water) toevoegen. (het blijft steeds dik worden dus je moet dit af en toe doen)
  • De tomaten mogen op die manier ongeveer 45 minuten steeds bevochtigd worden.
  • Bereid in tussentijd de pasta volgens de gebruikelijke methode
  • Wanneer de pasta klaar is, de slagroom en zalm toevoegen aan de tomaten
  • Nog even 1 minuutje verhitten. Tot vlak voor het kookpunt want room kan schiften
  • Pasta afgieten en beide bij elkaar voegen

Smakelijk en tot volgende week!
Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *