Peren- appelkruimeltaart

Eén van de beste taarten ooit. Ik probeer graag nieuwe recepten, daardoor maak ik niet vaak dezelfde taart meerdere keren. Maar deze taart zou ik echt kunnen blijven maken. Hij is zo verslavend. Hmm…. hoor mij nu een taart ophemelen.. Dat is niet van mijn gewoonte 🙂

Maar goed, dit recept heb ik jullie vorige kerst beloofd. Het is de tweede keer dat ik de taart maak als dessert op kerstavond. En het lijkt mij wel leuk om dat er in te houden als traditie. Net als vorig jaar heb ik er 1 extra gebakken om dat op kerstdag mee te nemen naar het gezin van mijn vriend. Een leuk kerstcadeautje voor het hele gezin. Dit jaar heb ik die tweede taart echter met mijn leven moeten bewaken. Dat leg ik even uit:

Vorig jaar zijn we echt heel laat gestart met het eten. Dat zorgde ervoor dat het dessert er redelijk snel op volgde en niemand meer dan 1 stuk op kon. Dit jaar echter hadden we meer tijd en eigenlijk wou iedereen nog een extra stuk. Volgend jaar 3 taarten bakken dus 🙂

Het vraagt redelijk wat werk, vooral omdat je nogal wat appelen en peren moet schillen en snijden. Verder is er niets aan. Weer een simpele taart. *ik hou ervan om recepten te geven die echt iedereen kan maken*. De taart is wel het snijden waard!! (daar ga ik weer met mijn ophemeling 🙂 )

Geserveerd met slagroom 🙂
Peren- appelkruimeltaart
 
Tips:
  • De taart is het lekkerste warm.
  • Je kan de taart dus na het bakken terug opwarmen of je kan de taart helemaal klaarmaken tot vlak voor het bakken. Je kan hem in de ijskast zetten en dan 50 min voor etenstijd de taart bakken.(zo heb ik het gedaan)
  • lekker te serveren met slagroom of ijs
 Benodigdheden:
  • kruimeldeeg (uit de frigoafdeling)
  • 3 peren, geschild, van klokhuis ontdaan, in blokjes
  • 4 appels (granny smith), geschild, van klokhuis ontdaan, in blokjes
  • 60 g kristalsuiker
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 90g rozijnen
  • 90g bloem
  • 100g donkerbruine basterdsuiker
  • 90g ongezouten boter
Bereiding:
  • Rol het deeg uit over de bodem zodat het de bodem en de zijkanten bedekt, knip het overtollige papier weg
  • Doe de appel en peer in een grote pan
  • Voeg suiker, schil en 2 el water toe en verwarm alles onder af en toe roeren tot het fruit gaar is maar zijn vorm nog niet verliest (+/- 20 min)
  • Haal de pan van het vuur, voeg rozijnen en een snuifje zout toe en meng goed
  • Laat het afkoelen en schep het over het deeg
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Meng bloem bruine suiker en kneed de boter erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt
  • Strooi over het fruit
  • Bak de taart 10 min op 200°C en dan 40 min op 180°C
  • Dek de taart halverwege de baktijd af met folie als hij te snel bruin wordt (was bij mij niet nodig)
Smakelijk!
Alles in de pan
Recht uit de oven

0 gedachten over “Peren- appelkruimeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *