Proeven op dinsdag?

Zou dat geen leuke wekelijkse gewoonte zijn? Elke week een receptje?

Gisteren maakte ik een Prei-Zalm-Lasagne. Lekker!!

Prei-Zalm-Lasagne

Benodigdheden:

  • 100 gr bloem
  • 100 gr boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 liter melk
  • 1 prei
  • 200 gr gerookte zalm
  • lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Snij de zalm in reepjes
  • Kuis en snij de prei.
  • Kook de prei
  • Maak ondertussen een bechamelsaus (boter smelten, bloem toevoegen, 1 min doorkoken, melk steeds wat toevoegen en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat)
  • Boter een ovenschaal in.
  • Leg de volgende laagjes van onder naar boven
    • bechamelsaus
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • de helft van de reepjes zalm
    • versnipperde peterselie
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • prei
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • de rest van de zalm
    • prei
    • mozzarella
  •  35 min in de oven op 180°C

 

0 gedachten over “Proeven op dinsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *