Rundvleessoep

img_20161026_181959

Naar aanleiding van het artikel van Kelly Driemaeker over de soepmaanden besloot ik dit receptje eens met jullie te delen. Net als Kelly – die trouwens één van mijn blogvoorbeelden is – hou ik wel van een soepje in de koude maanden. Zeker op dagen zoals vandaag dat ik me belabberd en afgepeigerd voel. Hoe dat komt? Laten we zeggen dat een kersenpitkussentje en wat chocolade zouden helpen.. – knipoogt zeer overdreven –

Dit receptje is ideaal voor zo’n dagen. Ook al duurt alles in totaal 90 minuten… je staat volgens mij max 5 min rechtop. De rest van de tijd kan je gewoon in de zetel zitten tot het klaar is. (onder een dekentje en met een goed boek ofzo)

rundvleessoep

Benodigdheden voor 2 personen

  • 200 g rundstoofvlees
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 400g soepgroenten
  • 2 vlees bouillonblokjes
  • 40 g pasta (soeplettertjes ofzo)

Te doen:

  • Doe het rundstoofvlees met de laurierblaadjes en de kruidnagels in een pan. Overgiet ruim met kokend water en laat 60 min koken. Schenk af en toe kokend water bij, want het water verdwijnt 🙂 (tip: gebruik een waterkoker)
  • Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels er uit, voeg de soepgroenten en de bouillonblokjes toe. Schenk terug kokend water bij tot de soep er voor jou goed uit ziet (sommige mensen willen veel water, anderen juist veel groenten). Laat 20 min koken.
  • Voeg de pasta toe en laat nog eens 10 min koken.

Laat het jullie smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *