Sociaal eetgedrag

Dag 8 van het suikervrij leven. En ik moet zeggen het bevalt mij wel. Ik begin andere producten te leren kennen om mee te koken en word zelfs creatief bij mijn ontbijt.

Voor vrienden die kwamen eten (en ook suikervrij leven) bakte ik deze taart:

Ik vond het vooral prachtig hoe mooi rechtop en krokant het deeg was! Het recept ga ik nog niet delen want het is zeker nog niet 100% goed. De taart was redelijk droog. Maar nu eet ik wel al lekker enkele dagen taart als ontbijt!! Er is namelijk genoeg over en het is super gezond!

Verder blijft het toch wel zoeken hoor, je moet veel zelf maken want bijna alles dat kant en klaar is bevat suiker.
Wat mij zeer hard opviel is ons (of toch zeker mijn) sociaal eetgedrag. Een casestudy: Een tijdje geleden ging ik op bezoek bij mijn mama. De mama die steeds zei ‘zou je dat wel eten, je bent net goed bezig’ of de mama die de koekjes wijselijk verstopte. Nu ik echter uit huis ben is dat anders. Die dag was mijn mama taart gaan kopen. Een taart die wel oké was, maar die ik niet helemaal lekker vond. Trouwens, ik had geen honger. Dus ik vroeg een appelsien. Voor het eerst vroeg mijn mama ‘zeker dat je geen stukje wilt?’. Het is belangrijk dat als je op bezoek komt je toch een stukje eet. Vroeger deed ik dat en ik zou een stuk gegeten hebben van de taart zonder hem echt heel lekker te vinden. Dat is eigenlijk wel een beetje gek om te doen als je geen honger hebt.. Maar het zit ingebakken dat het zo hoort.
(voor alle duidelijkheid, mijn mama is een super mama, en even later zei ze ook dat ze het wel begreep)
Maar heb je nog nooit meegemaakt dat je iets eet gewoon omdat het beleefd is? Iemand die speciaal iets gemaakt heeft en echt wilt dat je proeft bijvoorbeeld.
Ik sluit mijn post af met een foto van heerlijke pizza met spinazie, pijnboompitten, worteltjes, kerstomaten en geitenkaas. (Pas wanneer ik klaar was kwam ik er achter dat mijn man geen geitenkaas lust … )

0 gedachten over “Sociaal eetgedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.