De 16 favorieten van 2016

Zalig kerst allemaal! Ik heb er zo hard naar uitgezien en het is eindelijk zo ver, kerstavond! Vanavond ga ik lekker naar mijn familie: eten, drinken, lachen, spelletjes spelen, cadeautjes uitdelen en genieten. Vandaag gaat ook de laatste week van het jaar in, dus leek het me leuk om eens 16 dingen te delen waar ik dit jaar onwijs van genoten heb. Mijn 16 favorieten van 2016 dus. 3, 2, 1, start:

 1. Gerechten: Bij deze twijfel ik een beetje tussen lasagne uit de pan en de Turkse pizza. Allebei niet echt fancy maar ze zijn super lekker en makkelijk. Voor de lasagne heb je iets minder tijd nodig dus ik denk dat ik toch maar daarvoor kies.
 2. Series: Een favoriet van dit jaar was de Gilmore girls. Vroeger had ik hier en daar wel eens een aflevering gezien tijdens het zappen, maar dit jaar heb ik ze nog eens van begin tot einde gezien. Let wel, het laatste seizoen van Netflix, daar vind ik niets aan..
 3. Uitstapjes: Ik heb van veel dingen genoten dit jaar: wandelingetjes met mijn man, op reis met familie (Nederland en Duitsland). Dit jaar heb ik wel een echt uitgesproken favoriet: New York! Het was één van de vermoeiendste reizen ooit denk ik, maar zoo de moeite waard. En het is nu extra leuk om op tv dingen te herkennen 🙂new-york
 4. Eigen blogpost: Er zijn best wel een aantal posts van dit jaar waar ik trots op ben. De meest gelezen post is ‘ik ben officieel kleermaker‘ en hoewel dat iets is waar ik mega trots op ben, is mijn eigen favoriet toch een doodgewone ‘as we speak‘. Hier ben ik nog maar net mee begonnen, maar ik vind het gewoon zo fijn dat ik op mijn blog ook de doodgewone dingen kan delen. En dat jullie mij op die manier wat beter leren kennen en ik via de reacties jullie.
 5. Bloggers: Via bloglovin’ volg ik een groot aantal bloggers, zowel kleine onbekende als grote blogreuzen. Dit jaar heb ik toch echt genoten van de blog van Lilith en Kathleen. Beide toch al redelijk grote blogmadammen waar ik super veel van leer en van wie ik geen enkele blog oversla.
 6. Youtubers: Mijn youtube- liefde is nog niet zo oud, ik zit er eigenlijk nog niet zo lang op, halverwege het jaar begon mijn zus te vloggen en dus als trotse zus volgde ik haar (steengoede) kanaal. Dat maakte in mij nieuwsgierig naar meer en ik vroeg aan dezelfde zus of ze nog iemand kon aanraden om te volgen. Zo kwam ik op het kanaal van Bonnie die ik nu al een paar maanden trouw volg.
 7. Naaisels: Afgelopen jaar heb ik heel wat leuke dingetjes gemaakt. Sinds ik mijn diploma kleermaakster heb, durf ik ook veel meer aan. Eén mijlpaal was toch wel de broek. Hoewel ik hem nooit echt heb kunnen dragen is deze toch mijn favoriet. Hij paste perfect, was mooi om te zien en het was één van mijn meest uitdagende projectjes. Dat ik vlak daarna zoveel ben afgevallen dat ik hij niet meer mooi zit is zowel iets positief als iets negatief denk ik zo.e3aab-dsc00753
 8. Rommelmarktvondsten: Je kon deze trots al zien verschijnen op mijn instagram: het antiek naaimachinetje. Het is een klein nutteloos ding, maar zet het op de juiste plank en je hebt geweldig leuke versiering voor je naaihoekje. Het leuke van het verhaal is dat ik deze kocht in de kringloopwinkel voor 5 euro en drie dagen laten hem zag staan op de rommelmarkt voor 25 euro. Dan heb je echt het een euforie-gevoel kan ik je wel zeggen!
 9. Aankopen: Dat ik lyrisch kan zijn over een agenda kon je al lezen, maar dat de prijs van ‘favoriete aankoop’ zou winnen hadden jullie misschien niet gedacht. Tsja, ik moet het gewoon toegeven, mijn organiseer- en plan verslaving gaat toch redelijk ver..agenda-1
 10. Binnenhuisdecoratie: Om de zoveel weken krijg ik de kriebels, dan vind ik weer dat er iets moet veranderen in huis. Zijn het de kussens in de zetel niet, dan wel de kadertjes aan de muur. Het gevoel dat er nog een tapijt ontbreekt in de zithoek had ik echter al meer dan een jaar, dus we deden er iets aan. In de Weba hebben we een tapijt gekocht waar ik in eerst instantie over twijfelde (want ja, je ziet nooit echt hoe het zou staan) en het was gewoon perfect. Onze zithoek is direct stukken gezelliger en ik kan weer (een tijdje dan toch) gerust slapen.
 11. Boeken: Hoe ik daar moet uit kiezen weet ik ook niet hoor. Een favoriet boek aller tijden kiezen vind ik niet moeilijk, maar een favoriet van het jaar?? Hoe onthoud je in hemelsnaam welk boek je nu net dit jaar hebt gelezen gelukkig hou ik al mijn boeken bij op goodreads en weet ik dus wat ik wanneer heb gelezen. Dit jaar kies ik voor ‘De laatste sterft’ van Tess Gerritsen. Het las echt vlot en bovenal, het zette me aan om al haar boeken te lezen. Ik ben er nog lang niet, maar ik heb er toch al 14 gelezen.
 12. Instagramfoto’s: Gelukkig heb je een handige website die zelf even kijkt welke 9 foto’s het meeste likes gekregen hebben. Wil je mij volgen? Dat kan via @creastineblogt.creastineblogt_full
 13. Snackjes: Dit jaar ben ik helemaal weg geweest van de café noir koekjes. Vierkante koekjes met een glazuurlaagje er op die naar koffie smaakt. Koffie kan ik niet goed verdragen en drink ik echt super weinig en op deze manier kan ik dus toch nog van de smaak genieten.
 14. Beestjes: Bella en Cojiro, mijn twee kippen die ik in april kreeg van een vriendin. Echt toffe beestjes, behalve als ze net een ei aan het leggen zijn: dan mag heel de buurt het horen.
 15. Cadeautjes: Van mijn man kreeg ik een nieuwe gsm, niet zo speciaal denk je? Jawel zeg ik. Want deze is goud, de batterij werkt en ik kan ermee deftig op internet. Wat met mijn vorige allemaal niet kon dus. Hierdoor kan ik alles voor deze blog veel beter bijhouden ook met mijn gsm
 16. Baksels: Hoewel ik heel veel lekkere dingen gemaakt heb dit jaar (al zeg ik het zelf enzo) blijft deze peren- appelkruimeltaart mijn ultieme favoriet. Elk jaar maak ik deze voor kerst. Echt waar de rest van het jaar maak ik hem niet, omdat ik het zo bij kerst vind passen én om het speciaal te houden.

Met de geur van een heerlijke taart in de oven hier, hoop ik dat jullie kerst ook zo lekker ruikt! Tot de volgende

Vullen jullie ook één van de 16 favorieten in? Ik ben benieuwd.

Een gedachte over “De 16 favorieten van 2016

 1. gerhildemaakt schreef:

  Tof overzicht: taart, boeken, tapijt, koekjes … Goed om zo even het jaar te evalueren. 🙂 Ik volg hier nog niet lang, dus ik heb meteen wat blogposts waar je naar linkt opengeklikt. Fijne feesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.