De Selectie serie – Kiera Cass

de-selectie-serie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kaste- leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening: 3 boeken – 3 dagen. Het had sneller gekund maar he, ik moet ook nog andere dingen doen… Het is maar om aan te tonen dat deze serie leest al een trein. Ik moet zelfs bekennen dat ik gebladerd heb naar het einde van het boek.

Het eerste boek begon even een beetje flauw. Ik dacht dat het een slecht aftreksel zou zijn van de hongerspelen. Maar na een tiental pagina’s, wordt het een zeer origineel verhaal. Het is wel zeer sterk gericht op het romantische deel en mocht van mij soms iets meer actie hebben.

Het tweede boek was echter een beetje een downer. Toch als je het met het eerste boek vergelijkt. Er gebeurt zo weinig in dat je het net zo goed weg kan laten. Het enige dat je hier leest is aan wie America haar hart verpand. Maar al de rest lijkt maar bijzaak.

In het derde boek pakt Kiera Cass terug het tempo op. Er komt weer wat meer actie in. Hoewel ik sommige personages wel even een schop zou willen geven opdat ze een keer zouden zeggen wat ze denken. Maar dat is wel een goed teken, dat geeft aan dat ik er helemaal in op ging.

Jammer genoeg heeft mijn bib de andere boeken van Kiera Cass niet. Voorlopig zal ik ze niet kopen want er staat nog heel wat op mijn to- read list. Maar ooit…


4/5 De Selectie serie – Kiera Cass Koop hier de boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.